Aktualno

GRADSKO VIJEĆE Za najam prostora vrtića Grad plaća 1,3 milijuna kuna godišnje

GRADSKO VIJEĆE Za najam prostora vrtića Grad plaća 1,3 milijuna kuna godišnje

Milijun i tristo tisuća kuna godišnje Grad Dubrovnik izdvaja za najam prostora vrtića, istaknuo je na Gradskom vijeću gradonačelnik Mato Franković u raspravi o javnim potrebama u predškolskom odgoju.

-Više nam se isplati graditi, nego uzimati najam. S najmom samo ‘gasimo vatru’ – rekao je gradonačelnik, najavivši niz ulaganja u infrastrukturu, odnosno nove kapacitete vrtića.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) rekao je kako bi trebalo anketirati roditelje treba li uvesti popodnevnu grupu, budući da je Dubrovnik grad turizma.

-Dobro je da se gradi i Palčica i Solitudo, i da smo grad bez liste čekanja, ali treba znati da nemamo pedagoške standarde. Predškolski odgoj svaka administracija mora nadograđivati – rekla je Tatjana Šimac Bonačić (SDP).

Patriciju Mage Vidak (DDS) pitala je kako će se provesti dvosmjenski rad vrtića, kako je najavljeno iz Vlade RH, a gradonačelnik Franković odgovorio je kako dosad nije bilo potrebe, premda bi logika naložila da će interesa biti.

-To će zaživjeti kad bude dovoljno interesa – rekao je Franković.

Emilijo Puljizević (HDZ) pitao je hoće li se širiti kapacitet vrtića u Zatonu, koji ne odgovara potrebama.

-Zaton je jedan od prioriteta, ali prioriteta ima puno. Prvi prioritet je Solitudo, pa nadogradnja Palčice, pa vrtić Komolac, eventualno novi vrtić u Mokošici, a potom Zaton. Vjerujem da ćemo do kraja mandata otvoriti dodatne vrtićke jedinice u Zatonu – odgovorio mu je Franković.

Pročitajte još

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist