Aktualno

GRADSKO VIJEĆE Za najam prostora vrtića Grad plaća 1,3 milijuna kuna godišnje

GRADSKO VIJEĆE Za najam prostora vrtića Grad plaća 1,3 milijuna kuna godišnje

Milijun i tristo tisuća kuna godišnje Grad Dubrovnik izdvaja za najam prostora vrtića, istaknuo je na Gradskom vijeću gradonačelnik Mato Franković u raspravi o javnim potrebama u predškolskom odgoju.

-Više nam se isplati graditi, nego uzimati najam. S najmom samo ‘gasimo vatru’ – rekao je gradonačelnik, najavivši niz ulaganja u infrastrukturu, odnosno nove kapacitete vrtića.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) rekao je kako bi trebalo anketirati roditelje treba li uvesti popodnevnu grupu, budući da je Dubrovnik grad turizma.

-Dobro je da se gradi i Palčica i Solitudo, i da smo grad bez liste čekanja, ali treba znati da nemamo pedagoške standarde. Predškolski odgoj svaka administracija mora nadograđivati – rekla je Tatjana Šimac Bonačić (SDP).

Patriciju Mage Vidak (DDS) pitala je kako će se provesti dvosmjenski rad vrtića, kako je najavljeno iz Vlade RH, a gradonačelnik Franković odgovorio je kako dosad nije bilo potrebe, premda bi logika naložila da će interesa biti.

-To će zaživjeti kad bude dovoljno interesa – rekao je Franković.

Emilijo Puljizević (HDZ) pitao je hoće li se širiti kapacitet vrtića u Zatonu, koji ne odgovara potrebama.

-Zaton je jedan od prioriteta, ali prioriteta ima puno. Prvi prioritet je Solitudo, pa nadogradnja Palčice, pa vrtić Komolac, eventualno novi vrtić u Mokošici, a potom Zaton. Vjerujem da ćemo do kraja mandata otvoriti dodatne vrtićke jedinice u Zatonu – odgovorio mu je Franković.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist