Grad

GRADSKO VIJEĆE Vodovodu dozvola za kredit od 50 milijuna kuna

GRADSKO VIJEĆE Vodovodu dozvola za kredit od 50 milijuna kuna

Gradsko vijeće dalo je odobrenje Vodovodu da uzme kredit u HBOR-a od 50 milijuna kuna. Gradonačelnik Vlahušić uvodono je istaknuo kako će se tim sredstvima pokriti veliki broj ‘manjih projekata’

4.5 milijuna kuna za sanaciju kanalizacije u povijesnoj jezgri, više od 12 milijuna kuna za zacjevljenje tunela ispod Srđa, rekonstrukcija kritičnih cjevovoda kroz grad, 6,7 milijuna kuna za završetak radova na pročistaču za vodu na Ombli, cjevovod u Orašcu, Zatonu, Patala 2, Štikovica, Vrbica, kao i vodoopskrba do graničnog prijelaza na Brgatu.
-Želimo da naši stanovnici na Ivanici imaju vodu. Kad sve riješimo, tek kad riješimo pročistač, Grabovicu, Ivanicu i zacjevljenje voda će biti riješena – rekao je Vlahušić.

Mato Franković istaknuo je kako su jasno rekli da su ”protiv proračuna”, ali kako će biti za ovaj prijedlog jer je riječ o komunalnim projetima od značaja za grad.

Pero Vićan dobacio je Frankoviću kako je ”jasno da oni ne ruše gradonačelnika”, a kako ga DDS ”Obožava”.
-Vodovod je nama dužan podnositi izvještaje o svim projektima i značajnim promjenama. Sve točke koje se tiču Vodovoda ćemo podržati. Kredit jest povoljan, ali ćemo plaćati i interkalarnu kamatu prije ‘grace perioda’ – rekao je Vićan.

Marko Potrebica rekao je kako će podržati ovaj prijedlog, ali pitao je čemu ovakav kredit kada Valentin Dujmović i Andro Vlahušić tvrde kako Vovodod ima 566 milijuna kuna projekata.
-Naravno da nemate potpisane ugovore – rekao je Potrebica.

Maro Kristić pitao je zašto tvrtka Razvoj golf ne financira zacjevljenje tunela na Srđu.

Iako su svi klubovi vijećnika istaknuli kako su za odobravanje ovakvog zaduženja rasprava se očekivano pretvorila u političku. Srđevci su zatražili da se iz plana Vodovoda za trošenje sredstava ovog kredita izdvoji 12 milijuna kuna za zacjevljenje tunela za vodu ispod Srđa, jer smatraju da to mora biti obveza tvrtke Razvoj golf.
Esad Ćustović istaknuo je kako je ”sumnja da će tvrtka ”Razvoj golf ikad graditi golf terene na Srđu”.

Usvojen UPU Lopud

Nakon što je maknut i vraćen na doradu na jednoj od prošlih sjednica Gradskog vijeća, UPU Lopud ovaj put je usvojen uz protivljenje Srđevaca.

Bitna razlika u odnosu na prošli put je to što su kuće koje se mogu graditi na Ivanjem brdu ograničene na sedam metara visine kao zaštitna mjera.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist