Grad

GRADSKO VIJEĆE Marin Ivanović novi ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Delić Gozze ‘sletjela’

GRADSKO VIJEĆE Marin Ivanović novi ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Delić Gozze 'sletjela'

Nakon što je Muzej Domovinskog rata dobio suglasnost na Statut imenovana su nova vodstva Dubrovačkih muzeja i Umjetničke galerije Dubrovnik.
Na novi mandat za vođenje Dubrovačkih muzeja imenovana je Pavica Vilać koja se jedina i prijavila na natječaj. Odluka je bila jednoglasna.
Na ovoj sjednici imenovano je novo vodstvo UGD-a.
Na natječaj su pristigle tri prijave, Vesne Delić Gozze, Rozane Vojvode te Marina Ivanovića, a Odbor za izbor i imenovanje predlaže Marina Ivanovića.
-U raspravi su se javila dva potencijalna problema, ja sam postavio pitanje članova Umjetničkog vijeća jer dvoje članova ne zadovoljava sve uvjete. Također pitao sam ispunjava li Ivanović sve uvjete staža za vođenje UGD-a – rekao je Kristić.
Za raspravu se očekivano javio i Pero Vićan koji je rekao kako je na Odboru za izbor i imenovanje otvoreno pitanje je li Upravno vijeće kvalificirano.
-Mi smo konstatirali da svi ispunjavaju uvjete, a većinom glasova birali smo Ivanovića. Mi kao klub podržavamo njega – rekao je Vićan.
Olga Muratti je rekla kako i ona daje podršku Ivanoviću, ali je pitala pročelnicu za kulturu Anu Hilje ispunjava li Ivanović uvjete s obzirom kako je diplomirao tek 2014. godine.
Ona je odgovorila kako zakon propisuje ili pet godina rada u muzejskoj struci ili deset godina rada u kulturi.
-On nema pet godina u muzejskoj struci, ali ima deset u kulturi, a to je dokazao izjavama ovjerenim kod javnog bilježnika – rekla je Hilje te dodala ako se netko ne slaže s time može to osporavati sudskim putem.
Sanja Putica je istaknula kako aktualna ravnateljica Vesna Delić Gozze nije realizirala plan i program za koji je dobila mandat, a napomenula je kako je Ivanović dostavio najopsežniji program rada.
Srđevac Nikša Selmani pitao je mogu li članovi Muzejskog vijeća od kojih je ‘jedna prodavačica u Benettona, a druga prodavačica u mirovini, dok je treća članica magistra odnosa s javnosti imenovana u listopadu ove godine’.
Selmani je rekao kako je su Vojvoda i Delić Gozze više kustosice i doktorice znanosti, na što je Vićan imao jedan od svojih ispada kritiziravši njihove fakultete i doktorske disertacije.
Selmani je odgovorio kako je jedna od kandidatkinja doktorirala u Budimpešti, a kako je važno da javnost zna da njihove programe ocjenjuju dvije prodavačice.
Inače, u Povjerenstvo za verifikaciju Programa za provođenje UA natječaja ‘Mali Stradun’ imenovani su Ljubo Nikolić, Olga Muratti, Lukša Matušić, Mladen Gojun, te Sanja Putica.
Točka o imenovanju članova Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela je povučena s dnevnog reda do očitovanja resornog Ministarstva.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist