Grad

GRADSKO VIJEĆE Srđevci podijelili bonove ‘s kojima ne možete ništa’

GRADSKO VIJEĆE Srđevci podijelili bonove 's kojima ne možete ništa'

U ponedjeljak u 16 sati počinje 25. sjednica Gradskog vijeća. Već sada se može očekivati kako će se i ova sjednica otegnuti u dva ili tri dana, a najvažnija točka dnevnog reda je naravno proračun za 2017. godinu.

Gradonačelnik Vlahušić u dubrovačkom Gradskom vijeću nema većinu. Njegova lijeva koalicija s HNS-om i SDP-om na čelu ima deset vijećnika, HDZ-ova koalicija osam vijećnika, tri vijećnika su s liste “Srđ je Grad”, a četiri iz Dubrovačkoga demokratskog sabora (DDS) Pere Vićana. Za izglasavanje proračuna potrebno je 13 glasova.

Iako ne izravno protiv izglasavanja proračuna već se nekoliko puta izjasnio DDS, a i lista Srđ je Grad istaknula je kako ga ne može prihvatiti zbog toga što se u njemu nalaze milijunska sredstva za projekt golfa na Srđu, a traže i raskid ugovora s Razvoj golfom na tvrđavu Impeirjal.

Ako se ne izglasa proračun za 2017. godinu najkasnije do 31. prosinca ove godine te odluka o privremenom financiranju, prestat će mandat Gradskom vijeću i gradonačelniku. S obzirom na to da je riječ o izbornoj godini, neće se održati prijevremeni izbori, nego redoviti izbori u svibnju, a Vlada će imenovati povjerenika.

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za ponedjeljak u 16 sati, a očekuje se da će rasprava o Proračunu za 2017. godinu biti održana u utorak, budući da je stavljena na posljednje mjesto dnevnog reda.

Inače, uoči samog početka sjednice kao simboliku na nedavne bonove koje su zaposlenici komunalnih tvrtki dobili za pojedine adventske kućice na Stradunu, Srđevci su novinarima podijeli prigodne bonove ‘s kojima ne možete napraviti ništa’ kao podsjetnik na Zimski festival.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist