Grad

GRADSKO VIJEĆE Određena pravila za ugostitelje, Prijeko izdvojen slučaj

GRADSKO VIJEĆE Određena pravila za ugostitelje, Prijeko izdvojen slučaj

U nastavku sjednice u povjerenstvo za izbor ravnatelja Muzeja Domovinskog rata imenovani su Nikša Selmani i Ivo Gjaja.
U povjerenstvo za utvrđivanje uvjeta i postupka davanja u zakup prostora i opreme školskih ustanova imenovani su Maro Vodović, Ivo Lučić, Olga Muratti, Ljubo Nikolić i Davor Mrša.
U sklopu točke o zakupu javnih površina Predsjednik Povjerenstva Blaž Pez rekao je kako je sada izmijenjeno pet u sedam zona. Istaknuo je kako bi se ugovori trebali sklapati na tri godine, a kako će zauzete površine ostati iste. Rekao je i kako povećanje cijena ne bi smjelo biti više od 10 posto te kako su s javnih površina maknuti primjerice frižideri – rekao je Pezo.
Napomenuo je kako sada umjesto novčanih kazni za prekršitelje ide oduzimanje stolova, što bi se trebalo pokazati kao učinkovitije.
-Preko 200 subjekata su cijene smanjene, a za 30-ak objekata su cijene išle gore – rekao je on te dodao kako su htjeli izbjeći nove stolove no kako nisu mogli zanemariti postojeće stanje i ugostielje koji izvršavaju svoje obveze.
U Odluku se uvodi i stavka prema kojoj će se korisnici javnih površina kazniti za prvi put sedam danas, drugi put mjesec dana i treći put trajno oduzimanje javnih površina. Srđevci su pak iznijeli nekoliko amandmana od prohodnosti javnih površina, a tražili su da se kod postavljanja štandova ili slične opreme kod nečijih vrata ili ispod prozora da se mora tražiti suglasnost vlasnika.
Tražili su da stolovi na Prijekom budu samo s jedne strane, a da se u manjim uličicama stave samo visoki stolovi s dvije barske stolice. Njihovi amandmani traže smanjenje broja stolova na javnim površinama, a to bi se kompenziralo smanjenjem cijene. Zbog različitog broja zona Ljubo nikolić zatražio je vrijeme prilagodbe, odnosno da povećanje cijena krene od 1. lipnja 2017. godine, a ne s početkom godine.
Blaž Pezo nije se složio s postavljanjem stolova samo s jedne stranne na Prijekom, a istaknuo je kako prolazi od dva metra ne bi bili u skladu s dobrim poslovanjem ugostitelja.
Vlahušić je rekao kako je ulica Prijeko jedina ugostiteljska ulica u Gradu i da se stolovi tamo ne mogu staviti samo s jedne strane.
Pero Vićan rekao je kako su prijedlozi Srđevaca dugoročno potrebni, no kako na tragu posljednjih rasprava treba doraditi njihove amandmane koji su im, generalno rečeno, prihvatljivi.
Nakon desetominutne stanke, zbog nemogućnosti inicijalnog dogovora, Blaž Pezo je konstatirao kako je postignut dogovor te kako su usvojeni svi amandmani.
-Jedina izmjena je vezana za ulicu Prijeko gdje će se do 31. 10 2017. Grad definirati pješački koridor koji će biti u primjerni od 1 siječnja 2018. godine – rekao je Pezo.
Odluka je jednoglasno usvojena.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist