Politika

GRADSKO VIJEĆE ODLUČUJE Ukida se bivši Medovićev odjel za imovinu

Gradski vijećnici vraćaju se u klupe i to idućeg četvrtka, 4. lipnja. Na dnevnom redu sjednice, koja ovog puta neće biti elektronska, nalaze se 32. točke dnevnog reda.

Gradonačelnik Mato Franković pred gradske vijećnike izlazi s izvješćem o radu u drugoj polovici 2019. godine, ali i s odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu gradske uprave Grada Dubrovnika. Njome se ukida Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom, kojega je do ostavke pročelnice Silve Vlašić vodio Zdenko Medović. Kako je Medović otišao na mjesto Vlašić u Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, očito se odlučilo kako se odjel za imovinu ukida iako je privremenom pročelnicom imenovana Branka Vukić. Poslovi tog odjela prebacuju se tako u Upravni odjel za poslove gradonačelnika, a upravo u tom odjelu Silva Vlašić će biti zamjenica pročelnice Marijete Hladilo.
Vijećnici će raspravljati i o poslovanju Javne ustanove Rezervat Lokrum za 2019. godinu. Ova je ustanova prošle godine ostvarila višak prihoda od skoro 10 milijuna kuna.
Mijenja se i odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova od 15. lipnja do 15. rujna. Naime, ako odluka dobije potrebnu većinu glasova, ovog će ljeta biti zabranjeni samo zemljani radovi, dok će se zbog pandemije bolesti COVID-19 izaći u susret građevinarima te će biti moguće obavljati radove na konstrukciji građevine.

Gradski vijećnici trebali bi i ravnateljicu Dječjih vrtića Dubrovnik, a nakon provedenog natječaja Upravno vijeće podržalo je i predložilo Gradskom vijeću dosadašnju dugogodišnju ravnateljicu Boju Milan Mustać.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ O POLUGODIŠNJEM IZVRŠENJU PRORAČUNA ‘Najvažniji dokument Grada nalazi se na skrovitom mjestu’

Dulist

Miho Baće novi predsjednik dubrovačkog HSLS-a

Dulist

Olgi Muratti novi četverogodišnji mandat na čelu dubrovačkog HSU-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija