Grad

GRADSKO VIJEĆE Na raspravi o EPK više se govorilo o Vlahušićevoj presudi nego kulturi

Tatjana Šimac Bonačić

Na sjednici Gradskog vijeća došla je na red i točka o Europskoj prijestolnici kulture. Tatjana Šimac Bonačić rekla je kako je njzin potpis bio na predaji kandidature jer je ‘gradonačelnik Vlahušić ovlastio’. Istaknula je kako je Izjava časti (koju Vlahušić ne može potpisati zbog pravoomćne presude u aferi Šipan) važna tek 2020. godine, a ‘tko zna tko će tad biti gradonačelnik’.
Rekla je kako će ishod kandidature biti poznat idućeg tjedna.
Sanja Putica (HDZ) i Ivan Viđen (Zajedno za grad) pozvali su da se nastavi s projektima iznesenim u prijavi za prijestolnicu kulture bez obzira osvoji li Dubrovnik tu titulu ili ne.

Na upit vrijedi li njezin potpis na tom dokumentu i kasnije s obzirom da nije potpisan od strane gradonačelnika, kao i što to znači za prijave na EU fondove, Šimac Bonačić je istaknula kako je tražila žurno mišljenje od Europske komisije, te kako bi da je bio negativan odgovor valjda stigao već dosada.

Zamjenica gradonačelnika istaknula je kako je u Zagrebu prilikom predaje kandidature bilo još nekoliko zamjenika gradonačelnika, na što joj je Blaž Pezo repetirao kako je svaku prijavu osim dubrovačke potpisao prvi čovjek grada kandidata.

Pero Vićan rekao je kako je kandidatura za EPK u suprotnosti s rješenjem trgovačkog centra na javnoj garaži.

-To morate znati i vi (Tatjana Šimac Bonačić) i Ana hilje, pročelnica za kulturu koja nikada nije pokazala zube gradonačelnika i rekla mu da tamo mora biti koncertna dvorana. Mi moramo vratiti javne prostore Dubrovačkim ljetnim igrama, a time i građanima – rekao je Vićan.

 

Proglašena Godina svetog Vlaha

Povodom 1700. obljetnice mučeničke smrti svetog Vlaha od strane Europskog doma Dubrovnik pokrenuta je inicijativa za proglašenje sljedeće godine kao Godine svetog Vlaha. Prijedlog je jednoglasno usvojen, a financijski plan će se donijeti naknadno.

Ispred DDS-a Pero Vićan pobunio se zašto je u ovoj točki uključena primjerice DURA, a materijale za točku nazvao ‘materijalčićem’.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist