GradPolitika

GRADSKO VIJEĆE Lukša će i dalje popravljat struju u Gradu. A treba li Grad plaćati parking tetama?

GRADSKO VIJEĆE Lukša će i dalje popravljat struju u Gradu. A treba li Grad plaćati parking tetama?

U nastavku Gradskog vijeća prihvaćen je Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za prvo polugodište 2015. godine.

– Riječ je o brojkama. Takve su i ne mogu biti drukčije. Prijedlog je Odbora većinom glasova da se prijedlog prihvati – rekao je Pero Vićan.

Prihvaćeni su bez rasprave Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izradi UPU-a „Trsteno – Veliki Stol“, kao i Prijedlog odluke o uvjetima i načinu provedbe javnih natječaja iz područja prostornog uređenja (uz amandmane KLGB Mara Kristića), Prijedlog odluke o plaćanju naknade za nedostajuće parkirališno mjesto u Gradu Dubrovniku (bez podrške DDS-a) te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o visini spomeničke rente Grada Dubrovnika.

Gradski vijećnici odabrali su obrt Lukša Elektroservis i trgovina za održavanje javne rasvjete na području povijesne jezgre Grada Dubrovnika za dvogodišnje razdoblje.

Prihvaćen je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete u Gradu Dubrovniku. Mijenja se tek uvjet o boravku na području grada Dubrovnika. Najmanje šest mjeseci boravka bit će ubuduće potreban uvjet za samo jednog roditelja. Predsjednik GV Mato Franković najavio je kako će se potruditi da naknada ubuduće bude deset tisuća kuna. Nije obrazložio iz kojih izvora.

Usvojen je i Prijedlog odluke o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana osobama slabijeg materijalnog statusa u iznosu 1500 kuna.
– Problem stanovanja je danas najvitalniji u Dubrovniku – istaknuo je Vlahušić.

– Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa zapravo je usklađivanje sa zakonima – kazao je gradonačelnik, a potom je prijedlog jednoglasno usvojen.

Prijedlog odluke o načinu ugovaranja financiranja troškova uređenja građevinskog zemljišta te izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture također je jednoglasno usvojen bez rasprave.

Uslijedila su izvješća o radu JU Dječji vrtići Dubrovnik i JU Športski objekti Dubrovnik za 2014. godinu. Lukšu Matušića zanimalo je što se događa s kolektivnim ugovorom u Dječjim vrtićima, a zabrinut je i za troškove parkinga teta u DV Škatulica kod OB Dubrovnik, koje bi trebalo riješiti. Olga Muratti smatra da bi se time stvorilo više nereda, nego reda.

– Meni nitko nije dužan osigurati radno mjesto u tvrtci – istakla je Muratti, dok Marko Potrebica smatra kako se tetama treba vratiti dio plaće koji im je smanjen. Pero Vićan istaknuo je kako samo jedan vrtić u gradu ispunja sve standarde.

Oba izvješća o radu su prihvaćena, a predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković prekinuo sjednicu, koja će s još 15 točaka dnevnog reda biti nastavljena sutra u 15 sati.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist