Politika

Gradsko vijeće deklaracijom se usprotivilo gradnji brze ceste preko izvorišta Omble

Na prijedlog Mostovog vijećnika Mara Kristića, na dnevni red sjednice Gradskog vijeća je uvrštena točka o Deklaraciji o brzoj cesti preko Omble, koja bi spriječila gradnju dijela brze ceste Osojnik –Zračna luka Čilipi kroz zaštićeni dio izvorišta Omble. Pitanje trasiranja je u odmakloj fazi, rekao je na početku današnje sjednice, tijekom obrazlaganja prijedloga Kristić. Rekao je kako je gradonačelnik više puta iskazao spremnost za donošenje deklaracije, a upozorio i na činjenicu kako je ovo vjerojatno predzadnja sjenica ovog saziva.

-Postignut je međustranački konsenzus – poručio je nakon stanke i konzultacija s vijećnicima Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća.

-Danas je očito sjednica na kojoj stalno tražimo konsenzus – rekao je dalje. Potom je pročitao tekst deklaracije. Gradsko vijeće iskazalo je tako protivljenje gradnje brze ceste preko izvora Omble.

-Izgradnjom takve cestovne infrastrukture smatramo štetnom i neprihvatljivom – dio je deklaracije.

-Svi su klubovi jednoglasnog stava da nam je cestovna veza potrebna, ali ne ovom trasom – objasnio je Potrebica.

 

Pročitajte još

‘SLOVENCI OTKAZALI DOLAZAK NA ODMOR’ Tolić: Zašto je u Domu zdravlja Korčula najskuplji PCR test?

Dulist

Kojem kandidatu za župana Dubrovačko-neretvanske županije ćete dati svoj glas 16. svibnja?

Dulist

Kojem kandidatu za gradonačelnika Grada Dubrovnika ćete dati svoj glas na izborima 16. svibnja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija