Politika

MALA UPRAVLJAČKA PRAVA Ima li Grad mehanizam kontrole u Groblju Dubac?

MALA UPRAVLJAČKA PRAVA Ima li Grad mehanizam kontrole u Groblju Dubac?

Građani Dubrovnika zapravo dva puta plaćaju groblje Dubac. Grad je u velikom dijelu financirao njegovu gradnju, a naplatit će im se i dodjeljivanje grobnog mjesta – naveo je tijekom rasprave o Odluci o groblju Dubac Nikša Selmani (Srđ je Grad). Smatra kako odluka, kojom se definira kako grobljem upravlja društvo Groblje Dubac d.o.o. nije dorečena,a jednim je dijelom, naveo je i nezakonita. To se odnosi na upravu groblja, jer po zakonu jedinica lokalne samouprave može imati samo jednu upravu.

-Ovo je solomonsko rješenje koje nije u skladu sa zakonom – rekao je Selmani te napomenuo kako je groblje isključivo vlasništvo Općine Župa dubrovačka.

Marko Potrebica rekao je kako je svima cilj da groblje što prije profunkcionira.

-Jedan sam od onih koji je od prvog dana nesretan činjenicom da je groblje na području druge općine. Uložili smo 76 posto novaca, a dobit ćemo 49 posto upravljačkih prava. To je loš ‘deal’, ali prošla baka s kolačima – rekao je. Navodi kako nije vidio ima li u upravu groblja Grad Dubrovnik pravo imenovati svog predstavnika.

-Koji su naši mehanizmi kontrole zbivanja u Groblje Dubac d.o.o. da nam se ne dogodi da pokvarimo naše odnose s prijateljima u Župi – pitao je Potrebica. Smatra kako je previše novaca dano za plemenitu stvar, a premalo upravljačkih prava.

-Dio odnosa riješit će se ugovorom o međusobnim pravima i odnosima – rekao je pročelnik Zlatko Uršić. Napomenuo je kako Nadzorni odbor ima pet članova, a dva su predstavnika Grada te kako gradonačelnik može pravovremeno reagirati.

Maro Kristić je iznio kako će se cijena grobnica kretati od 35 do 5o tisuća kuna bez PDV-a. Zlatko Uršić rekao je kako se ove godine mislilo krenuti s dodjelom grobnih mjesta, a kako će cijene biti uglavnom slične kao one koje su bile kod iskazivanja interesa.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist