Politika

U pandemiji Dubrovnik bilježi porast alkoholizma i patološkog kockanja

U 2020. godini u Dubrovniku bilježimo porast broj liječenih osoba zbog sindroma ovisnosti, u porastu je alkoholizam kao i patološko, posebno online kockanje, a za očekivati je i da će doći do porasta obiteljskog nasilja – rekla je vijećnica Matija Čale Mratović, čitajući podatke iz Programa vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira na području Grada Dubrovnika za razdoblje od 2021. -2023.

Tako je broj liječenih osoba zbog sindroma ovisnosti u Dubrovniku u jeku pandemije bio za 14 veći nego prethodnu godinu, umrla su dva opijatska ovisnika, a u 2019. su preminule tri osobe ovisne o opijatima. U porastu je i alkoholizam, a lani su se liječile dvije osobe više nego 2019. Šest osobaje zatražilo pomoć prvi put. Tijekom prošle godine prvi put je pet osoba u Dubrovnik zatražilo pomoć psihijatra zbog patološkog kockanja.

Pročitajte još

Vlahušić: Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Prioriteti su nam očuvanje radnih mjesta, isplata plaća i socijalnih davanja

Dulist

PLATFORMA DUBROVNIK NAŠ GRAD Gradska uprava zaboravila je Mokošicu, mi ćemo to promijeniti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija