Politika

U pandemiji Dubrovnik bilježi porast alkoholizma i patološkog kockanja

U 2020. godini u Dubrovniku bilježimo porast broj liječenih osoba zbog sindroma ovisnosti, u porastu je alkoholizam kao i patološko, posebno online kockanje, a za očekivati je i da će doći do porasta obiteljskog nasilja – rekla je vijećnica Matija Čale Mratović, čitajući podatke iz Programa vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira na području Grada Dubrovnika za razdoblje od 2021. -2023.

Tako je broj liječenih osoba zbog sindroma ovisnosti u Dubrovniku u jeku pandemije bio za 14 veći nego prethodnu godinu, umrla su dva opijatska ovisnika, a u 2019. su preminule tri osobe ovisne o opijatima. U porastu je i alkoholizam, a lani su se liječile dvije osobe više nego 2019. Šest osobaje zatražilo pomoć prvi put. Tijekom prošle godine prvi put je pet osoba u Dubrovnik zatražilo pomoć psihijatra zbog patološkog kockanja.

Pročitajte još

Anita Bonačić Obradović poziva na dijalog: Buka je podigla buku!

Dulist

Vlahušić ima plan kako građanima povećati plaće za nekoliko tisuća kuna godišnje

Dulist

INAUGURACIJA U SUSJEDSTVU Prisegnuo Jakov Milatović, novi crnogorski predsjednik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija