Politika

[UŽIVO OD 10 SATI] S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća

Gradski vijećnici ponovno se sastaju ovog četvrtak u 10 sati, kad će raspravljati o 18 odluka, a među njima je i ona o davanju u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika s mogućnošću kupnje, u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji, na području Grada Dubrovnika. Istom se propisuju uvjeti pod kojima će Grad dodjeljivati stanove u najam koje će mladi i mlade obitelji po isteku desetogodišnjeg najma moći otkupiti po cijeni od 1350 eura za ‘kvadrat’. Nakon toga trebao bi uslijediti javni poziv na temelju kojega će se odrediti lista prvenstva za dodjelu stanova. Prva 43 stana po modelu dubrovačke stanogradnje, grade se, podsjetimo u Mokošici.

Među ostalim, gradski vijećnici raspravljat će i o izvješću gradonačelnika za drugi dio 2020. godine, a usvaja se i odluka o Groblju Dubac kojim će upravljati istoimena tvrtka, dok će uslužnu komunalnu djelatnost ukopa obavljati gradska tvrtka Boninovo. Ponovno će se dodjeljivati i potpore za zapošljavanje pripravnika, koje su zbog situacije s koronakrizom jedno vrijeme bile obustavljene. Trebale bi biti usvojene i nove mjere za pomoć gospodarstvu.

Sjednicu možete uživo pratiti na našem portalu, a mi ćemo izdvajati najzanimljivije trenutke.

 

 

Pročitajte još

HDZ NAKON IZBORA Franković: Građani su poslali poruku Vlahušiću, dobio je najveću političku lekciju

Zvonimir Pandža

Petrača odlučuje hoće li Župljani načelnika birati u drugom krugu

Dulist

HDZ-u za većinu u Županijskoj skupštini nedostaju dvije ruke. Uskače li i ovog puta Vićan?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija