Politika

Gradski vijećnici bez rasprave usvojili izmjene Prostornog plana

Gradsko vijeće je bez rasprave usvojilo Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika. Ispred stručnog izrađivača, tvrtke Urbos, Maja Madirazza istaknula je kako je Plan izvorno donesen 2005., nakon čega je u više navrata mijenjan i nadopunjavan.

-Javila se potreba za restrikcijama radi raznih tumačenja, te je sve sa strukom rezultiralo ovim prijelaznim rješenjem, Prostornim planom korektnim toliko što je izazvao dosta reakcija, angažmana i primjedbi koje su dobrim dijelom utjecali na poboljšanje kvalitete tijekom izrade – rekla je Madirazza.

-Odredbe su restriktivnije i njima će se omogućiti primjerenija gradnja vrijednostima prostora, a one će se ponovno provjeriti kroz sveobuhvatne izmjene. Pristiglo je ugrubo 35 mišljenja, zahtjeva, primjedbi, ali svaka je bila kompleksa pa su pojedine imale po 30, 40 točki. Prispjeli materijal dobra je osnova za buduće sagledavanje i izradu sveobuhvatnih izmjena Prostornog plana – rekla je Madirazza.

Izmjene su usvojene uz jedan glas protiv (Nikša Selmani) i jedan suzdržani glas (Vido Bogdanović).

blank

Pročitajte još

JELKA TEPŠIĆ Poštujemo Grad i građane i zato mijenjamo smjer prema održivom turizmu

Dulist

Dubrovačka bošnjačka stranka podržala kandidata za župana Nikolu Dobroslavića

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘3 milijarde kuna tek su početak – u Dubrovnik ponovno dovodimo svjetske produkcije!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija