Grad

GRADONAČELNIKOVI RADOVI ‘Kad se probudite za godinu dana, sve će biti drukčije!’

Solitudo Vlahušić

Gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima obišao je dio radova na predjelu Solitudo gdje je uređena i plaža, a Vodovod zadnje dvije godine radi na sustavu fekalne odvodnje.

Kako je istaknuo, danas uređena plaža dugi niz godina služila je kao odlagalište građevinskog otpada. Sve je to očišćeno te nasuto pijeskom radi plaže. Osim toga, Vodovod Dubrovnik u sklopu projekta Jadran je u suradnji s Hrvatskim vodama radio na sustavu fekalne odvodnje. Kako je istaknuo Ljubo Medaković, projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna uključuje 1500 metara gravitacijskih kanala, 155 metara tlačnog cjevovoda, napravljeno je 850 metara vodoopskrbnih cjevovoda, a u suradnji s Gradom položene su instalacije javne rasvjete. Radove je izvodila tvrtka Cestar iz Splita.

Tijekom obilaska u Solitudo je pristao i barkariol koji Dubrovčane za pet kuna prevozi iz Gruža. Želja Grada je subvencioniranje pomorskog prometa s milijun kuna kako bi se uspostavilo što više takvih linija.

– GUP Grada Dubrovnika do Babinog kuka predviđa izgradnju plaže, a na potezu od plaže do Orsana bit će uređena lučica za domaće ljude.
Na sve to se nadovezuje komercijalna marina – izjavio je Vlahušić dodavši kako je Lapad uređenjem na potezu od Batale preko Solituda do Babinog kuka dobio uređeni lungo mare te posato najatraktivniji dio Grada. No, ostaje problem Lapadske obale koja je ruglo Lapada i danas.
Njeno uređenje očekuje se u budućnosti, budući da će dio urediti Grad, a dio će se urediti u sklopu buduće marine za koju je, istaknuo je Vlahušić, izrađena Studija utjecaja na okoliš.

Spomenuvši i terminal u Luci Dubrovnik s postajom za žičaru za Nuncijatu istaknuo je:
– Tko ne vjeruje neka prespava godinu dana, kad se probudi sve će izgledati drukčije.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist