AktualnoKome zidine

Gradonačelnikove „igre bez granica“

Gradonačelnikove „igre bez granica“

HSLS ogranak Dubrovnik uputio je priopćenje vezano za odnos Društva prijatelja dubrovačke starine i Grada Dubrovnika koje prenosimo u cijelosti.

“Društvo prijatelja dubrovačkih starina /DPDS/ i prihod od ulaznica na gradske zidine izbezumio je gradonačelnika  Vlahušića. Nudi on DPDS-u jučer jedno, danas drugo, a sutra će već treće. Njemu te mantre u našem gradu očito prolaze, a eto i vrli ministri i veliki broj Saborskih zastupnika prionuli progurati lex Vlahušić. Tim zakonom se ustvari kriminalizira rad ljudi, koji su desetljećima brinuli i brinu o javnom dobru, koji su zidine doveli u današnje stanje, koje čine Dubrovnik takvim kakav je i priskrbljuju mu status kakav ima u Svijetu.

Gradonačelnik je, za razliku od članova DPDS-a,  pokazao, čim je do prvih sredstava od zidina došao, kakav je njegov način gospodarenja tim sredstvima. Prisjetimo se, prvostupanjski je osuđen za protuzakonito raspolaganje sredstvima od zidina, te je tako  izgubio moralni legitimitet  DPDS-u bilo što predlagati, a još manje o sredstvima, koja se od zidina naplaćuju, odlučivati dok se sudski postupak ne završi.

Gradonačelnik je u zadnje vrijeme pričao o dvadeset milijuna kuna koje, po njegovom mišljenju, trebaju pripasti DPDS-u za djelatnosti iz Statuta DPDS-a. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika je to „popio“, napisao DPDS-u prijedlog razrješenja spora između Gradonačelnika i DPDS-a, navodeći iznos od dvadeset milijuna kuna za njegovo djelovanje i taj prijedlog dao u medije. Ali DPDS-u je došao dopis s potpisom gradonačelnika s  nadnevkom 20. rujna 2013. godine, klasa: 612-08/13-01/05, urbroj: 2117/01-01-13-12 u kojem nudi pet milijuna kuna, četiri puta manje od onog o čemu je gradonačelnik pričao i predsjednik Gradskog vijeća to stavio na papir.

Komentarao sam tu gradonačelnikovu igru s iznosom ispod prijedloga predsjednika Gradskog vijeća objavljenog na dubrovačkim portalima u ponedjeljak, 30. rujna 2013. godine.
Potvrda tih igara je i tekst u današnjem broju Dulista s nadnevkom 2. listopada 2013. godine pod najavom na naslovnici Androva „salveta“ za zidine, gdje je iz preslike plana raspodjele sredstava u rukopisu gradonačelnika vidljivo da je namijenio za zidine iznos od 5 – 7 milijuna kuna.

Ali gle čuda, danas, srijeda, 2. listopada 2013. god. u DPDS dolazi dopis s gradonačelnikovim potpisom, klasa 612-01/13-01/199, urbroj: 2117/01-01-13-3 u kojem  mijenja iznos iz svoga 20. rujna 2013. god. napisanog prijedloga te sada nudi dvadeset milijuna kuna.
Pa neka mu netko vjeruje!
I hoće li gradonačelnik opet nekog optužiti da mu je dopis od 20. rujna 2013. podmetnuo?!
PS: Ja,  Ivo Gjaja, nisam član DPDS-a”

Ivo Gjaja, predsjednik IO ogranka HSLS-a Dubrovnik i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist