Hrvatska

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je čestitku sugrađanima. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

prije dvadeset i četiri godine Hrvatski Sabor na povijesnoj „podrumskoj“ sjednici odučio je o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom.

Jednoglasnom odlukom Sabora ispunjen je stoljetni san hrvatskog naroda, ali put do današnje suvremene, demokratske i europske države izborili smo na najteži način, braneći svoju slobodu i suverenitet vlastitim životima.

Obranivši se od najgrubljeg razaranja i neopravdanog čina agresije, Dubrovnik je postao jednim od najistaknutijih simbola hrvatske neovisnosti. Bez slobodnog Dubrovnika ne bi bilo ni slobodne Hrvatske.

Danas, 24 godine poslije, s osobitom zahvalnošću prisjetimo se onih koji su platili najveću cijenu Slobode i omogućili nam da nastavimo graditi svoju državu na ponos svih njenih žitelja.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti!

Gradonačelnik

Andro Vlahušić

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist