Hrvatska

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je čestitku sugrađanima. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

prije dvadeset i četiri godine Hrvatski Sabor na povijesnoj „podrumskoj“ sjednici odučio je o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom.

Jednoglasnom odlukom Sabora ispunjen je stoljetni san hrvatskog naroda, ali put do današnje suvremene, demokratske i europske države izborili smo na najteži način, braneći svoju slobodu i suverenitet vlastitim životima.

Obranivši se od najgrubljeg razaranja i neopravdanog čina agresije, Dubrovnik je postao jednim od najistaknutijih simbola hrvatske neovisnosti. Bez slobodnog Dubrovnika ne bi bilo ni slobodne Hrvatske.

Danas, 24 godine poslije, s osobitom zahvalnošću prisjetimo se onih koji su platili najveću cijenu Slobode i omogućili nam da nastavimo graditi svoju državu na ponos svih njenih žitelja.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti!

Gradonačelnik

Andro Vlahušić

Pročitajte još

Grad Dubrovnik nastavlja stipendirati deset vukovarskih studenata

Dulist

Donesena je odluka: Hrvatska ulazi u Schengen!

Dulist

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija