Grad

GRADONAČELNIK UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA Njihovo herojstvo nikada nećemo zaboraviti

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, povodom Dana dubrovačkih branitelja i prisjećanja na 6. prosinca 1991. godine te blagdana svetog Nikole, uputio je čestitku dubrovačkim braniteljima i svim sugrađanima.

Poštovani dubrovački branitelji, drage Dubrovkinje i Dubrovčani!

Prisjećamo se 6. prosinca 1991. godine. I ovih 29 godina kasnije sjećanja su još uvijek živa i donose tugu, ali i ponos zbog svega što je tih dana učinjeno u obrani našeg Grada. Sjećamo se te ’91. prvenstveno s mislima na one koji više nisu s nama, koji su položili svoje živote za obranu Grada i Domovine. Herojstvo naših branitelja nikada nećemo zaboraviti.

Hvala svima koji nisu dopustili da se ovaj grad pokori, koji su učinili da nam uz našeg Svetoga Vlaha i Sveti Nikola ostane zapisan u povijesti kao dan kada smo, iako uz velike žrtve, ostvarili i veliku pobjedu nad višestruko jačim neprijateljem.

Danas ovaj grad, nekada ranjen i uništen, stoji ponosno u svojoj ljepoti, Ali kao i cijeli svijet, danas smo pred drugim izazovima. Siguran sam da ćemo ih zajedništvom, kao i tada, nadvladati. Uz svjetlost Adventa i naše najmlađe, koje nikako ne smijemo zaboraviti na današnji dan.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima, a posebno našim braniteljima i njihovim obiteljima, čestitam Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole.

Gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković

Pročitajte još

PROBNA VOŽNJA ELEKTRIČNOG MANA Gradonačelnik: ‘Stali smo iza Libertasa i osigurali iste cijene građanima’

Dulist

VIDEO / SLAVLJE SE NASTAVLJA! Veseli maturanti na Pilama

Dulist

KOD GIMNAZIJSKE SPORTSKE DVORANE Održana komemoracija za Stjepana Wollitza

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija