Aktualno

Gradonačelnik Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike Gordane Buljan Flander

Gradonačelnik Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike Gordane Buljan Flander
02.021.2018 Zagreb- Poliklinika za zastitu djece i mladih grada Zagreba uvela je djecje odbore koji predlazu ideje za ugodniji boravak djece u poliklinici i rade terapije sa psima. Gordana Buljan Flander. snimio:Boris Scitar/Vecernji list

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike za djecu i mlade kojoj je na čelu Dubrovkinja Gordana Buljan Flander. Pokreće i nadzor, a sve nakon odluke Općinskoga građanskog suda u Zagrebu kojom se Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, nakladniku portala H-alter, izriče privremena mjera zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike. Takvo rješenje suda oštro je osudilo i Hrvatsko novinarsko društvo nazvavši ga skandaloznim.

Prema pisanju Indexa, Gordana Buljan Flander neće biti smijenjena jer zagrebački gradonačelnik za to nema direkten ovlasti. Tomašević je pak na konferenciji za medije potvrdio da novo Upravno vijeće raspravlja i o ravnateljici te donosi odluku.

– Kratko sam se čuo s gospođom Buljan Flander, ali zasad bih sadržaj tog razgovora zadržao za sebe. Gradonačelnik ne smjenjuje ravnatelje. Mi možemo smijeniti Upravno vijeće, a od novog očekujemo da razmotri sve okolnosti, pa i situaciju s ravnateljicom, i da donese odluku – rekao je Tomašević, donosi Index. Rekao je i kako ne zna da je bilo ovakvih sudskih presuda, da je ovo presedan.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist