Grad

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT ‘Neprikosnovena stručnost i bogato iskustvo Boža Letunića posebno će nedostajati našem Gradu’

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT 'Neprikosnovena stručnost i bogato iskustvo Boža Letunića posebno će nedostajati našem Gradu'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je sućut obitelji Boža Letunića, cijenjenog građevinskog inženjera, dugogodišnjeg ravnatelja Zavoda za obnovu Dubrovnika. Tekst sućuti prenosimo u cijelosti:

-Poštovana obitelji Letunić,

s velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest kako nas je napustio cijenjeni gospar Božo Letunić. Kao vrsni stručnjak građevinskog inženjerstva, dao je neizmjeran doprinos najvećoj obnovi našeg Grada nakon potresa 1979. godine, po čemu ćemo ga posebno pamtiti i biti mu zauvijek zahvalni.

Upravo taj razorni potres potaknuo je osnivanje Zavoda za obnovu Dubrovnika, u čiju će povijest gospar Letunić ostati utkan kao njegov prvi ravnatelj. Zavod je ustanova koja ima neizmjerno veliku vrijednost za Grad Dubrovnik, a osim obnove nakon potresa, neprocjenjivu važnost je imala i nakon stradanja u Domovinskom ratu.

Neizbrisiv trag ostavio je i u Društvu građevinskih inženjera Dubrovnik koje mu je dodijelilo nagradu za životno djelo, a zahvaljujući njegovom neiscrpnom znanju i stručnosti, zasluženo je bio član nacionalnog Savjeta građevinskih inženjera. Upravo ta neprikosnovena stručnost i bogato iskustvo gospara Letunića posebno će nedostajati našem Gradu kojega je on volio i nadasve poštovao.

U ime Grada Dubrovnika i moje osobno izražavam iskrenu sućut i osobito poštovanje – stoji u teskstu sućuti gradonačelnika Mata Frankovića.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist