Grad

Grad Dubrovnik nije zainteresiran za kupnju TUP-a

Nakon što je DuList prvi objavio da su pristigle dvije neobvezujuće ponude za kupnju TUP-a, na temu su se oglasili i ‘Srđevci’. U svom priopćenju koje su poslali medijima, među ostalim ističu: ‘Smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor TUP-a?’ i ‘Može li uopće ova gradska vlast shvatiti što znači gubitak TUP-a?’. Iz Gradske uprave na pitanje DuLista o kupnji TUP-a odgovaraju kako ‘Grad Dubrovnik nije zainteresiran za kupnju dioničkog društva TUP d.d.’ te dodaju:

-Naime, predmet nedavne prodaje nisu bile nekretnine, već isključivo društvo TUP d.d. – ističu iz Gradske uprave – rekli su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, već je dulje vrijeme Tvornica ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda, poznatija kao TUP na prodaju. No, kako je DuList prvi pisao, čini se kako su ‘na stol’ proteklog tjedna pristigle dvije ozbiljnije ponude koje je u ponedjeljak prihvatila Skupština. Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, za kupnju kompleksa posljednje dubrovačke tvornice zainteresirani su češki investitor i biznismen Jaroslav Trešnak te tvrtka See Capital Partners. Cijena koju nude je oko 10 milijuna eura. Kako doznajemo, riječ je o neobvezujućim ponudama investitora. TUP, kao dioničko društvo u privatnom vlasništvu, održalo je u ponedjeljak Skupštinu te su donesene odluke o prihvaćanju navedenih ponuda. Investitori su tako dobili dopuštenje da izvedu ‘dubinsko snimanje’ tvrtke s kojom bi dobili uvid u poslovanje društva. Tvrtke imaju rok od tri mjeseca za izvršenje ‘dubinskog snimanja’. Nakon toga bi trebala uslijediti – obvezujuća ponuda.

Pročitajte još

[KORISTAN SAVJET NAŠEG SUGRAĐANINA] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

Dulist

Isplaćene subvencije za podstanarstvo, 250 tisuća kuna za 196 korisnika

Dulist

Franković: ‘Vjerujem da ćemo prve natječaje za električne autobuse raspisati za nekih pola godine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija