Grad

Grad Dubrovnik nije zainteresiran za kupnju TUP-a

Nakon što je DuList prvi objavio da su pristigle dvije neobvezujuće ponude za kupnju TUP-a, na temu su se oglasili i ‘Srđevci’. U svom priopćenju koje su poslali medijima, među ostalim ističu: ‘Smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor TUP-a?’ i ‘Može li uopće ova gradska vlast shvatiti što znači gubitak TUP-a?’. Iz Gradske uprave na pitanje DuLista o kupnji TUP-a odgovaraju kako ‘Grad Dubrovnik nije zainteresiran za kupnju dioničkog društva TUP d.d.’ te dodaju:

-Naime, predmet nedavne prodaje nisu bile nekretnine, već isključivo društvo TUP d.d. – ističu iz Gradske uprave – rekli su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, već je dulje vrijeme Tvornica ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda, poznatija kao TUP na prodaju. No, kako je DuList prvi pisao, čini se kako su ‘na stol’ proteklog tjedna pristigle dvije ozbiljnije ponude koje je u ponedjeljak prihvatila Skupština. Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, za kupnju kompleksa posljednje dubrovačke tvornice zainteresirani su češki investitor i biznismen Jaroslav Trešnak te tvrtka See Capital Partners. Cijena koju nude je oko 10 milijuna eura. Kako doznajemo, riječ je o neobvezujućim ponudama investitora. TUP, kao dioničko društvo u privatnom vlasništvu, održalo je u ponedjeljak Skupštinu te su donesene odluke o prihvaćanju navedenih ponuda. Investitori su tako dobili dopuštenje da izvedu ‘dubinsko snimanje’ tvrtke s kojom bi dobili uvid u poslovanje društva. Tvrtke imaju rok od tri mjeseca za izvršenje ‘dubinskog snimanja’. Nakon toga bi trebala uslijediti – obvezujuća ponuda.

Pročitajte još

Tko je umjesto gradonačelnika bio na ređenju mons. Roka Glasnovića?

Dulist

BISKUP NOVINARIMA Osjećam se sretno i blagoslovljeno. Hvala vam što prenosite onima koji nisu mogli doći

Dulist

OBRAĆANJE NOVOG BISKUPA Svi smo mi Vlahovi ljudi. A to nas obvezuje na zajedništvo, sudjelovanje i poslanje u Crkvi i društvu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija