Grad

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE Evo koje će se inovacije zbiti u OB Dubrovnik

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE Evo koje će se inovacije zbiti u OB Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić zajedno s Upravom Opće bolnice Dubrovnik obišli su danas radove na velikoj poliklinici u Općoj bolnici Dubrovnik, koja će obuhvatiti sve ambulantne pogone na jednom mjestu i moderni hitni bolnički prijem.

Ovom prigodom su Gradu Dubrovniku, te gradskim tvrtkama Vodovod Dubrovnik, JU Rezervat Lokrum i Sanitat Dubrovnik dodjeljene zahvalnice za vrijednu donaciju u iznosu od milijun i 350 tisuća kuna namijenjene kupnji moderne medicinske opreme.

Gradonačelnik je rekao kako se radi o dva tipa investicije, državnoj i gradskoj, te kako je Grad Dubrovnik poklonio milijun i 350 tisuća kuna za kupnju najmodernijeg mikroskopa za neurokirurgiju i otorinu, a tri gradske tvrtke Vodovod Dubrovnik, JU Rezervat Lokrum i Sanitat Dubrovnik donirale su po 50 tisuća kuna za kupnju modernog endoskopskog uređaja za urologiju. Naglasio je kako građevinskim radovima koji su u tijeku Opća bolnica Dubrovnik završava radove započete davne 1982., nakon kojih će bolnica imati sve vrhunske uvjete i postati među najboljim poliklinikama u Europi. Prisjetio se i svoje liječničke prakse i općeg stava iz 1998. kada se smatralo da južnije od Splita nema bolnice, izrazio je zadovoljstvo razvojem Opće bolnice i zahvalio je gradskim tvrtkama na donacijama. „Grad kontinuirano pomaže i pomagat će i dalje, zahvaljujući Tatjani Šimac Bonačić i ministru Vargi Agencija za lijekove i medicinske proizvode HALMED će financirati 12,5 milijuna kuna poliklinku o kojoj smo nekad mogli samo sanjati.“, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

Ravnatelj bolnice Jerko Ferri-Certić Zahvalio Gradu Dubrovniku i velikim gradskim tvrtkama koji su puno pomogli da ova bolnica bude danas ovakva kakva jest, predstavio djelantosti i daljnje planove te trenutnu opremljenost aparatima i ljudskim resursima. Istaknuo je kako je gradonačelnik Vlahušić, bivši ravnatelj bolnice, uvijek svojim utjecajem u Republici Hrvatskoj činio dobro razvitku bolnice. Uručio je zahvalnice Gradu Dubrovniku, te direktorima gradskih tvrtki Valentinu Dujmoviću, predsjedniku Uprave Vodovoda Dubrovnik, Vedranu Kunici iz Sanitata Dubrovnik i Mariju Tevšiću iz JU Rezervat Lokrum.

Ovom prilikom gradonačelnik Vlahušić je najavio i novu suradnju s bolnicom, a koja će uključiti nove vrhunske kadrove, kako bi se iskoristio sav njen potencijal te kako građani ne bi trebali putovati na liječenja. „Možemo reći da ćemo dogodine na proljeće imati bolnicu kakvu smo htjeli prije 40 godina, trebalo je puno vremena i energije da se to napravi, a od 2016. će Grad Dubrovnik pokrenuti novi program i plaćati najbolje liječnike iz Hrvatske i svijeta da dolaze u Dubrovnik. Profesor Josip Paladino, predstojnik klinike za neurokirurgiju kbc-a Rebro, nekadašnji ravnatelj te ustanove, od dogodine je stalni suradnik Opće bolnice Dubrovnik, a dovest ćemo i druge vrhunske liječnike jer Dubrovnik zaslužuje tehnološki modernu bolnicu i najbolje liječnike da bolesnici ne moraju putovati u druge gradove“, rekao je gradonačelnik Vlahušić.

„Mikroskop Pentero 800, jedan od najmoćnijih operacijskih mikroskopa danas na tržištu koji predstavlja nadstandard i nemaju ga ni mnogi bolnički centri. Bolnica takav aparat nije mogla dobiti od države, bez pomoći Grada Dubrovnika. S ovim mikroskopom, neuronavigacijom i drugim uređajima, imat će dva vrhunska neurokirurga, 2 mlada specijalizanta i sve vrste neurokirurških bolesti će se moći liječiti u Dubrovniku. Aparat je vrijedan 1,3 milijuna kuna, a kada profesor Paladino započne s radom, aparat će se nadograditi dodatno o trošku proizvođača“, rekao je ravnatelj bolnice Ferri-Certić i najavio početak rada i centra za rehabilitaciju srčanih bolesnika u sastavu Opće bolnice Dubrovnik, a mentor za ovaj projekt jeThalassotherapija Opatija, referentni centar Ministarstva zdravlja za rehabilitaciju srčanih bolesnika i nabolji ove vrste u Hrvatskoj.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist