Aktualno

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE Cesta do Pobrežja mogla bi biti gotova do Božića

Cesta od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja mogla bi biti gotova i prije travnja 2021. godine, što je ugovoreni rok. Potvrdili su to i gradonačelnik Mato Franković i glavni nadzorni inženjer Zoran Ivanković tijekom obilaska gradilišta. I dok je gradonačelnik bio oprezniji u prognoziranju kad bi radovi mogli biti gotovi rekavši kako će do roka biti sigurno, ali vjerojatno i ranije, Ivanković je dao prognozu do Božića.
Do danas je izvedeno 70 posto radova.

-Ovo je iznimno važna cesta za budući razvoj Dubrovnika. Njome će se otvoriti nove perspektive, nova područja, ali i mogućnost izgradnje park and ride sustava što je također nastavak na ovaj projekt. Rokovi su u travnju iduće godine, ali vidimo da cesta napreduje dobro i vjerujemo da će biti završena i prije. Osim što će ovo biti jedna lijepa cesta, istovremeno će biti i lijepa šetnica u potpunosti opremljena te vjerujem kako će je mnogi naši sugrađani koristiti za šetnju – istaknuo je Franković.
Napomenuo je kako se ovim projektom ne zaustavlja povezivanje Gornjih sela.

-Projektiramo i radimo na novoj cesti koja će spojiti Osojnik i Ljubač i samim time će Gornja sela dobiti novi dvotračni spoj, adekvatnu cestu koja će sigurno u budućnosti osigurati brojnim našim sugrađanima možda i neko novo buduće mjesto stanovanja. Cilj nam je završiti i dionicu od Mrčeva prema Riđici te se dvotračno spojiti do Majkova što osigurava i sigurnosni ‘bypass’ u slučaju neke nezgode na državnoj cesti – rekao je dalje gradonačelnik.
Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski istaknuo je kako ovdje riječ o ukupno dva kilometra ceste s tim da se u dužini od jednog kilometra gradi nova cesta probijanjem kroz brod, dok je kilometar postojeće ceste koja se rekonstruira. U tijeku je tamponiranje cijele trase, rekao je, izrada rigola, rubnjaka i javne rasvjete. Završeni su svi potporni zidovi i u tijeku je zaštita pokosa.
Na pitanje jesu li se susretali s određenim poteškoćama, rekao je kako ih na svakom gradilištu ima, ali se iste svladaju.

Pročitajte još

MARO I DOMINKO RADIĆ Spašavali su živote – jedan na moru, drugi u bolnici

Mia Njavro Banić

DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA ROBERTO MACHIEDO Generacijo, iskazali smo se i obranili!

Mia Njavro Banić

TUGA I PONOS Dan kad je obranjena sloboda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija