Aktualno

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE Cesta do Pobrežja mogla bi biti gotova do Božića

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE Cesta do Pobrežja mogla bi biti gotova do Božića

Cesta od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja mogla bi biti gotova i prije travnja 2021. godine, što je ugovoreni rok. Potvrdili su to i gradonačelnik Mato Franković i glavni nadzorni inženjer Zoran Ivanković tijekom obilaska gradilišta. I dok je gradonačelnik bio oprezniji u prognoziranju kad bi radovi mogli biti gotovi rekavši kako će do roka biti sigurno, ali vjerojatno i ranije, Ivanković je dao prognozu do Božića.
Do danas je izvedeno 70 posto radova.

-Ovo je iznimno važna cesta za budući razvoj Dubrovnika. Njome će se otvoriti nove perspektive, nova područja, ali i mogućnost izgradnje park and ride sustava što je također nastavak na ovaj projekt. Rokovi su u travnju iduće godine, ali vidimo da cesta napreduje dobro i vjerujemo da će biti završena i prije. Osim što će ovo biti jedna lijepa cesta, istovremeno će biti i lijepa šetnica u potpunosti opremljena te vjerujem kako će je mnogi naši sugrađani koristiti za šetnju – istaknuo je Franković.
Napomenuo je kako se ovim projektom ne zaustavlja povezivanje Gornjih sela.

-Projektiramo i radimo na novoj cesti koja će spojiti Osojnik i Ljubač i samim time će Gornja sela dobiti novi dvotračni spoj, adekvatnu cestu koja će sigurno u budućnosti osigurati brojnim našim sugrađanima možda i neko novo buduće mjesto stanovanja. Cilj nam je završiti i dionicu od Mrčeva prema Riđici te se dvotračno spojiti do Majkova što osigurava i sigurnosni ‘bypass’ u slučaju neke nezgode na državnoj cesti – rekao je dalje gradonačelnik.
Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski istaknuo je kako ovdje riječ o ukupno dva kilometra ceste s tim da se u dužini od jednog kilometra gradi nova cesta probijanjem kroz brod, dok je kilometar postojeće ceste koja se rekonstruira. U tijeku je tamponiranje cijele trase, rekao je, izrada rigola, rubnjaka i javne rasvjete. Završeni su svi potporni zidovi i u tijeku je zaštita pokosa.
Na pitanje jesu li se susretali s određenim poteškoćama, rekao je kako ih na svakom gradilištu ima, ali se iste svladaju.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist