Grad

GRADONAČELNIK OBEĆAO ‘Inzistirat ću na zaštiti lokalnih vodiča’

GRADONAČELNIK OBEĆAO 'Inzistirat ću na zaštiti lokalnih vodiča'

Gradonačelnik Mato Franković dao je punu podršku inicijativi Društva turističkih vodiča Dubrovnik kojom traže izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu, a čiji konačan prijedlog liberalizira ovo tržište.
-Obećavam Vam da ću ne samo kao gradonačelnik Grada Dubrovnika, koji će sudjelovati u redovnoj proceduri te putem e savjetovanja predložiti izmjene Zakona, već i kao saborski zastupnik inzistirati na tome da se zaštite lokalni vodiči, koji ne samo što tumače stariju povijest Grada nego itekako vjerno svjedoče noviju povijest, posebno Domovinski rat. Stoga ne možemo dopustiti da o Gradu i njegovoj povijesti pričaju osobe koje nisu dovoljno educirane – rekao je gradonačelnik Franković, na sastanku kojeg je održao zajedno sa zamjenicom Jelkom Tepšić.
Jedna od osnovnih zamjerki turističkih vodiča na prijedlog ovog Zakona jest što se svima, bez potrebne edukacije, omogućuje da rade kao vodiči na čitavom prostoru Republike Hrvatske, osim na rijetkim zaštićenim lokalitetima, te pozivaju da Hrvatska zaštiti svoju baštinu, povijest i svoje građane na način kako su to napravile druge europske zemlje, poput primjerice Grčke i Cipra. Samo u Dubrovniku, kroz lokalno Društvo turističkih vodiča, trenutačno djeluje oko 600 vodiča s potrebnim licencama.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist