Aktualno

[FOTO] Gradonačelnik Mato Franković obišao radove na Opskrbnom centru u Mokošici

Opskrbni Mokosica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obišao je danas sa suradnicima radove na sanaciji i uređenju objekta Opskrbnog centar u Novoj Mokošici.

– Znamo da je ovaj Opskrbni centar, središte Mokošice. Godinama je bilo u lošem stanju na sve moguće načine te smo iz tog razloga odlučili sa svim ostalim suvlasnicima ući u investiciju obnove ovog prostora Navedena investicija ukupno iznosi 570 tisuća eura. Međutim, ona se povećala u odnosu na prvotni plan za otprilike sto tisuća eura. Razlog tome je činjenica da su javne površine poput ove ovdje, zapravo bile u toliko lošem stanju. Prijetili su nekakvom lošom pričom te je trebalo revidirati cijeli projekt i poboljšati samu betonsku podlogu građevina i javnih površina kako bi spriječili bilo kakve neželjene događaje u budućnosti. Gornji dio etaže Opskrbnog centra je skoro gotov, fasada je napravljena, a i sama javna površina je uređena i sanirana – rekao je gradonačelnik Franković. Dodao je kako je prije nekih godinu dana gornja javna površina puštala vodu.

– Puštala je vodu u sve unutarnje prostore gdje imamo vrtić, knjižnicu, iza toga prostor Gradskog kotara te trgovinu. Međutim, sada to više nije slučaj. Također se nadam kako će se i ovo riješiti te da će navedena javna površina i u budućnosti služiti stanovnicima Mokošice. Dakle, u jednom puno ljepšem, urednijem i boljem tonu – zaključio je Franković. Direktor Domouprave Pero Milković je dodao kako su radovi bili otežani jer je u svakom trenutku cijeli centar otvoren.

– Naime, da je izvođač mogao zatvorit gradilište dva mjeseca sve bi bilo gotovo. U svakom trenutku zgrade javne namjene moraju biti dostupne. Stoga smo išli prema tome da građanima bude dostupno. Uz navedeno je bilo i kišnih dana. Gornju terasu smo osposobili. Još ima doći ograda i to je to – komentirao je Milković.

– Ako nas vrijeme posluži radovi će još trajati nekih 50 do 60 dana. Naime, s postavljanjem ograde bi gornja terasa bila završena. Uklonjeni su svi stari slojevi, odnosno gotovo 300 m3 materijala. To smo izveli iako je bilo nekoliko kišnih dana. Nadalje, donji dio nas je, kada smo digli kamene ploče, iznenadio. Pojavile su se rupe u prosjeku od 30 do 80 centimetara. U tome svemu smo morali mijenjati cijevi kanalizacije i odvodnje. Međutim sada i taj dio privodimo kraju – rekao je direktor tvrtke Clavis d.o.o. Mario Boroje.

Pročitajte još

ALH prodaje Hotel Odisej na Mljetu!

Dulist

SUGRAĐANIN ISTIČE ‘Stanovnici Mokošice zaslužuju malo više od ovakvih skalina’

Dulist

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist