Aktualno

HDZ i Domovinski pokret dogovorili novu Vladu!

banski dvori

Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret dogovorili su formiranje nove parlamentarne većine i buduće Vlade RH.
-Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade – priopćeno je nakon sastanka pregovaračkih timova ove dvije stranke iz Banskih dvora.
Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić, donose 24 sata, istaknuo je kako će se prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade, iznijeti na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana i potom će o svim detaljima izvijestiti javnost. -Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković – istaknuo je Milić.
Novu Vladu DP-a i HDZ-a podržat će pet zastupnika nacionalnih manjina, dok troje zastupnika srpske manjine zbog DP-a neće.
Kako neslužbeno doznaju 24 sata, Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture i medija, niti Ministarstvo unutarnjih poslova, ali jest resore vezano za demografiju, poljoprivredu i energetiku, a trebali bi imati i potpredsjednika Vlade i 11 državnih tajnika. HDZ im je kao partnerima dao i poziciju potpredsjednika Sabora.

Pročitajte još

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist