Grad

Gradonačelnik Franković primio nagrađivanu hrvatsku dramaturginju Tenu Štivičić

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je ovog četvrtka istaknutu hrvatsku dramsku autoricu Tenu Štivičić. Prijemu je nazočio i ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić. Nagrađivana suvremena dramaturginja Štivičić boravi u Dubrovniku povodom premijere predstave ‘Krijesnice’ koja će održati u dubrovačkom teatru 22. travnja 2022. godine. Tematika predstave, čija je autorica teksta upravo Tena Štivičić, usredotočena je na kretanje i snalaženje ljudi u određenom vremenu, međusobna susretanja i utjecaj istih na sudbinu.

Ovom je prilikom gradonačelnik Franković izrazio dobrodošlicu zagrebačkoj umjetnici koja već dugi niz godina živi i djeluje u Ujedinjenom Kraljevstvu, točnije u Glasgowu. Posebice se osvrnuo na predstavu “Krijesnice”, istaknuvši kako se nada velikom odazivu publike koja će još jednom imati priliku uživati u prepoznatim ostvarenjima za koja su zaslužni cijenjeni domaći autori, poput Tene Štivičić.

Sudionici sastanka razgovarali su i o aktualnim okolnostima u svijetu, posebice onim na Istoku Europe koja su znatno utjecala i na kulturna događanja. Dotaknuli su se i tema poput razvoja filmske industrije koja iznimno doprinosi oblikovanju pozitivnog imidža destinacije te privlačenju stranih produkcija u grad.

Jedna od najznačajnijih hrvatskih suvremenih autorica u ovoj je prigodi iskazala oduševljenje interaktivnom kulturno – umjetničkom scenom Dubrovnika, čiji je sadržaj raznolik i osebujan, zaključila je.

Tena Štivičić dramska je spisateljica koja već dvadesetak godina nastanjena u Ujedinjenom Kraljevstvu. Po završetku studija dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu otisnula se u svijet i nastavila obrazovanje na Goldsmiths Collegeu u Londonu gdje je magistrirala dramsko pismo. Tena Štivičić od samih je spisateljskih početaka svoje vidike proširivala na međunarodnim radionicama i susretima za pisce, ističući se spremnošću na sudjelovanje u međunarodnim projektima. Uspjeh dramskih djela Tene Štivičić ovjeren je brojnim nagradama i priznanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a tema kojoj posebno posvećuje pozornost jest preispitivanje problematike današnjice.

Pročitajte još

UZ MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Grad Dubrovnik za umirovljenke godišnje izdvaja preko 4,5 milijuna kuna

Dulist

31 GODINU POSLIJE Herojstvom i žrtvom branitelja Grad je ispisao najsvjetlije stranice svoje povijesti

Varina Jurica Turk

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija