Grad

[VIDEO] Otvorene sve prijave za najam stanova u Mokošici

Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti otvorilo je svih 169 pristiglih prijava za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika. Ovaj se postupak odvijao tijekom četvrtka i petka, 7. i 8. travnja. Nakon što su ovog petka otvorene preostale prijave, rečeno je kako će se nakon što se sve popiše i uvrsti u tablice, iste javno i objaviti. Objavit će se tablice s potpunim prijavama, ali i s nepotpunim prijavama, odnosno s prijavama koje nisu administrativno ispravne i koje neće ići u daljnje postupke.

Sve će biti javno objavljeno na stranicama Grada Dubrovnika.

Iz Grada Dubrovnika pojasnili su kako će teći cijeli postupak:

JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika bio je otvoren od 05. veljače do 22. ožujka 2022., ukupno 46 dana, i u tom je vremenskom razdoblju na natječaj pristiglo 169 omotnica. Dio omotnica odnosi se na prijave, a dio na dopunu dokumentacije i ovdje naglašavamo kako će se kao datum zaprimanja prijave uzeti onaj datum kada je pristigla nadopuna, odnosno kada je dokumentacija kompletirana.

Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti će 7. travnja 2022. u prostorima Grada Dubrovnika otvoriti sve pristigle omotnice i utvrditi što je pristiglo od dokumentacije, sve uz izravan video prijenos, a potom javno objaviti tablicu s prijavama koje su potpune i onima koje nisu potpune, odnosno nisu administrativno ispravne.

U idućem koraku ovo isto Povjerenstvo među potpunim prijavama utvrđivat će ispravnost svakog pristiglog dokumenta, nakon čega će tablica sa svim pristiglim dokumentima i njihovom ispravnosti također biti javno objavljena tako da će svatko imati uvid u podatke iz tablice.

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, u svrhu provedbe ovog javnog poziva, donijelo je zaključak o osnivanju tri povjerenstva. Uz već spomenuto Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti, osnovani su i Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova i Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Nakon što Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti u prvom koraku otvori pristigle omotnice i utvrdi pristiglu dokumentaciju te u drugom koraku utvrdi ispravnost svakog pristiglog dokumenta, Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova bodovat će pravodobne i uredne zahtjeve te na temelju bodova formirati prijedlog Liste prvenstva.

Nakon formiranja Liste tablica s bodovima bit će uparena sa svom dokumentacijom i svatko će moći vidjeti koliko tko ima bodova i na osnovu čega su bodovi dobiveni, a na zahtjev svakog zainteresiranog moći će se izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju.

Na ovaj način Grad Dubrovnik čitav proces želi učiniti potpuno transparentnim i dodatno podignuti ljestvicu povjerenja u javnu upravu.

U roku od osam dana od objave Liste moguće je uputiti prigovor, koje će obrađivati Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Otvaranje omotnica obavit će se uz izravan video prijenos, i pod ingerencijom Povjerenstva za provjeru administrativne ispravnosti, kojeg čine: predsjednik Povjerenstva Marin Jurić te članovi Marija Deranja, Stela Sušić, Nikola Đurić i Loredana Pavličević Banović.

Pročitajte još

[FOTO] Konferencija o jačanju otpornosti srednje, istočne i jugoistočne Europe

Dulist

ODRŽIVOST U TURIZMU Održana radionica u sklopu SUSTOUR projekta

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija