Grad

GRADONAČELNIK ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI ‘Možemo zahvaliti braniteljima koji su dali živote’

mato frankovic ugovor itu mehanizam 12

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je svojim sugrađanima čestitku povodom Dana državnosti. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

‘Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,
dragi sugrađani!

Danas slavimo najveći hrvatski praznik, simbol samostalne i suverene Republike Hrvatske podignute na temeljima žrtve hrvatskih branitelja, slobode i demokracije. Prije 34 godine, na 30. svibnja 1990. donesena je povijesna odluka s dalekosežnim posljedicama. Konstituiran je prvi demokratski izabran višestranački Sabor što je, riječima prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, predstavljalo prvi korak na povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Time je utaban put tranzicije naše zemlje u suverenu hrvatsku državu, danas punopravnu članicu Europske unije i NATO-a. Sve čime se danas slaveći obljetnicu dičimo možemo zahvaliti našim braniteljima koji su dali živote da se stoljetni san o vlastitoj državi i ostvari. Upravo oni, naši sugrađani, članovi obitelji, susjedi i prijatelji, doprinijeli su ostvarenju zajedničkog cilja u zalog dajući najdragocjenije što su imali – svoje živote i svoju budućnost. Iz tog razloga, obećavamo im da nikad nećemo zaboraviti njihovu žrtvu i da ćemo se Domovinskog rata uvijek prisjećati s ponosom i poštovanjem.

Dragi sugrađani, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske.’

Gradonačelnik Mato Franković

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist