Grad

Gradi se pristupna cesta za zgrade hrvatskih ratnih vojnih invalida u Mokošici

Gradi se pristupna cesta za zgrade hrvatskih ratnih vojnih invalida u Mokošici

Započeli su radovi na izgradnji ceste s infrastrukturom za zgrade HRVI u Mokošici. Nova ulica se na početku zahvata uklapa u gradsku prometnicu kod novog kružnog toka, a imat će dva kolna ulaza za pristup zgradama.

Predviđena širina kolnika s dva prometa traka iznosi 5,5 metara. Obostrani nogostup širine je 1,60 metara. Duž 322 metra duge ceste izvest će se oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija( DTK) i javna rasvjeta.

Radove izvodi tvrtka Texo gradnja d.o.o., a predviđeni rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Investicija je vrijedna 5.335.043,40 bez PDV-a.

Podsjetimo, izgradnja četiri zgrade u Novoj Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist