Crna kronika

GRAĐANI, OPREZ! U okolici Dubrovnika autostopira ‘lažni fratar’, pročitajte kako vara ljude!

GRAĐANI, OPREZ! U okolici Dubrovnika autostopira 'lažni fratar', pročitajte kako vara ljude!

Na grupi Konavoski riječnik osvanula je danas neobična, ali važna obavijest jedne članice, koji se dogodio nezapamćeni oblik prevare.

Naime, ‘ustopirala’ je čovjeka koji se lažno predstavio kao svećenik. Stoga oprez, a pročitajte i njezinu priču:

– Kažu judi da sam Generalić (naivac), ali da vam spjegam što mi se dogodilo, i da eventualno spriječim da se nešto slično dogodi i vama. Idem ja neki dan u Župu, kad na Zvekovici stopira bijeli fratar. Habit mu malo šporak, a oko vrata visi veliki križ. Ukrcam ga ja, on se odma predstavi (nijesam zapamtila ime) i reče da radi tu s nekim obiteljima u kojima ima prokletstava i uroka. Čudno mi malo (zar se vjerovanje u prokletstva i uroke ne kosi s vjerom), ali on je fratar, ko sam ja da sumnjam. Preispita on mene: ko sam, što radim, koga imam, što mi muž radi… Pita jesam li za jedan blagoslov, da stanem tu kraj puta. Blagoslovi on mene, preporuči mi da molim krunicu Božanskom Milosrđu, i pita jesam li za to da on reče jednu misu za moje žive i mrtve kad za par tjedana ode u Rim gdje služi. Ja nemam ništa protiv, on zapiše misu, a ja mu na izlasku dam sto kuna. Ne mogu tvrdit da nijesam bila malo sumnjičava, ali ko što bi rekla moja ćer: ja sam svoju kršćansku dužnost izvršila, a što će on s param, na njegovu dušu – piše prevarena Konavoka, te dodaje i ovo:
– Jučer, iza mise u fratara u Cavtatu, kaže don Mato kako se okolo muva neki prevarant koji se predstavlja ko fratar, kako je naslutio da nam je sezona dobro krenula pa… – zaključuje ona, a mi još jednom ponavljamo da vozite oprezno i da dobro pazite koga kupite pri stopiranju!

Pročitajte još

Policija ispisala preko 700 kazni, najviše zbog ‘gasiranja’

Dulist

TJEDNI REKORDER Zaustavljen u Zaton Dolima, napuhao 1,65 promila

Dulist

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist