Kultura

‘GRAD SLAVI NJEMU U ČAST’ Otvorena izložba na temu Feste

izlozba narodne knjiznice grad slavi njemu u cast

U sklopu Feste sv. Vlaha i Dana Grada u prizemlju Narodne knjižnice Grad, 2. veljače otvorena je izložba “Grad slavi Njemu u čast”. Izložbu su otvorili slikar i restaurator Dubrovačkih knjižnica Robert Kralj te povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.

Po izložbenom programu, kako je objasnio Kralj, svake godine u ovo doba Knjižnice imaju izložbu na temu Feste sv. Vlaha. Tako je i ove godine okupljeno 15 autora koji su nastojali naslikati neke druge elemente koji simboliziraju Festu.

Viđen je objasnio kako je tema ‘široka’, ali ‘ograničena’ time da se lik sv. Vlaho pokušao prikazati na drugi način, ne samo frontalno.

– Ovo je još jedan likovni progovor o Festi sv. Vlaha. Unatoč tome da se na prvi pogled čini da je u likovnom smislu sve rečeno o svetom Vlahu, postoji jako puno pogleda i jako puno motiva koji nisu obrađeni. Vidite na izložbi što sve može značiti Festa sv. Vlaha nekom likovnom oku i platnu. Drago mi je da su se Dubrovačke knjižnice i ove godine uključile u program Feste i drago mi je da su se svi autori koji su se odazvali, potrudili da pokažu kako oni vide motiv Feste i sv. Vlaha na svoj a opet drugi način – rekao je Viđen.

Svoje radove izložili su: Dubravka Rathman, Vedran Grabovac, Luce Đuraš, Mišo Baričević, Mirica Dubčić, Nikola Nino Dubčić, Miroslav Stamatović, Karja Tolja, Josip Škerlj, Valter Kožul, Maja Kovačević, Veronika Šulić, Maro Kriste, Marta Baće i Robert Kralj.

Izložba ostaje otvorena do 19. veljače.

Pročitajte još

IZLOŽBA U PONEDJELJAK Kako gimnazijalci vide Držića?

Dulist

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist