Aktualno

Grad se nije sjetio Pape

Danas, 2. travnja 2012. godine obilježava se sedma obljetnica smrti sv. Oca pape Ivana Pavla II.

Nažalost, gradske vlasti nisu ničim obilježile obljetnicu smrti počasnog građanina Grada Dubrovnika. Prethodnih godina u znak sjećanja polagani su vijenci  na gradskom zvoniku i zvoniku crkve sv. Križa u Gružu.

Podsjetimo, Papa Ivan Pavao II. posjetio je Dubrovnik u sklopu svog pastoralnog putovanja u hrvatsku u lipnju 2003. godine. Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na Svečanoj sjednici održanoj 2004. godine proglasilo je papu Ivana Pavla II. počasnim građaninom Grada Dubrovnika, a 29. travnja 2004. na audijenciji u Vatikanu tadašnja dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica Svetom Ocu uručila je povelju počasnog građanina.

Tom prigodom papa je među ostalim kazao "Sjećam se da sam na kraju svete Mise, koju sam tada služio, izrekao posebni ”Hvala!“ ljubljenome gradu. Svoju veliku zahvalnost za vrlo srdačno gostoprimstvo očitujem i u ovoj prigodi. Zahvaljujem također i radujem se što ste me htjeli ubrojiti među građane staroga i lijepoga Dubrovnika, toga pravog bisera hrvatskoga Jadrana, središta tisućljetne uljudbe prožete katoličkom vjerom i obilježene stalnom vjernošću Petrovim nasljednicima, pa i u vrlo teškim vremenima. Mogla se ta uljudbena i vjerska baština razvijati i rasti i u budućnosti, donoseći obilan rod na korist samoga Dubrovnika i svega hrvatskog naroda. Nad stanovnicima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kao i nad svim Hrvatima bdjeli uvijek Presveta Bogorodica, koju se zaziva i kao Gospu Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, te sveti Josip i sveti Vlaho. Neka Bog blagoslovi Dubrovnik, koji je od danas i moj grad, i svu hrvatsku zemlju. Hvaljen Isus i Marija!".
 

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija