Aktualno

GRAD O NORIJADI ‘Ako školama odgovara, zabava može biti na igralištima Pomorske ili Gimnazije’

norijada041

Grad Dubrovnik zabranio je proslavu zadnjeg dana škole maturanata na prostoru parka na Pločama iznad pretovarne zone, kao i na ostalim javnim površinama, te umjesto toga predložio prostor u Gospinom polju što je dočekalo podijeljene reakcije građana. Iz Gradske uprave stigla je nova obavijest prema kojoj se zabava za maturante, ako to školama odgovara, može organizirati na vanjskim igralištima Pomorske škole ili Gimnazije. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti:

-Građani Gradskog kotara Ploče iza Grada na zboru građana iznijeli su svoj zahtjev da se proslava zadnjeg dana škole izmjesti iz parka na Pločama. Razlog za izmještanje proslove naveli su prvenstveno sigurnosne razloge zbog toga što se radi o maloj površini uz samu prometnicu gdje se okupi veliki broj učenika, ne samo Gimnazije već i drugih srednjih škola s područja grada Dubrovnika. Navedeni park svojom površinom nije dovoljno velik za takvo okupljanje, a prilikom kojeg može doći do pada ili sličnih neželjenih posljedica uz devastaciju samog prostora.

Obzirom na zaključak Zbora građana Grad Dubrovnik je predložio alternativnu lokaciju u Gospinom polju koja je svojom pozicijom dostupna svim srednjim školama – od Pomorske, Ekonomske, Obrtničke, Gimnazije, a površinom i sigurnosnim aspektima znatno povoljnija za organizaciju proslave. 

Grad Dubrovnik predlaže, ako iz nekih razloga lokacija u Gospinom polju ne odgovara te učenici žele biti u neposrednoj blizini škole isto je moguće organizirati, ukoliko to školama odgovara, na vanjskim igralištima bilo Pomorske škole ili Gimnazije koje su pod upravljanjem škola, navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist