Grad

GRAD NE POPUŠTA EXCELSI: ‘Koncesijska naknada za žičaru neće se smanjivati’

GRAD NE POPUŠTA EXCELSI: 'Koncesijska naknada za žičaru neće se smanjivati'

Prijedlog ugovora o koncesiji za žičaru uskoro će se naći pred gradskim vijećnicima na jednoj od nadolazećih sjednica nakon čega će se ugovor dostaviti Excelsi nekretnine, rekao je to gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjem sastanku s predstavnicima ove tvrtke. Također je istaknuo kako će prijedlog ugovora sadržavati obvezu prema kojemu će Excelsa nekretnine platiti koncesijsku naknadu od srpnja 2015. godine, 2016. godinu i idućih deset godina trajanja koncesije sukladno ranijem dogovoru.
Na sastanku su bili i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, predstavnici klubova vijećnika, predsjednik Uprave tvrtke Excelsa d.o.o. Davor Lukšić te direktor tvrtke Anto Rusković.
Kako navode iz Grada Dubrovnika, prema jednoglasnoj odluci Gradskog vijeća, u listopadu ove godine donesen je Zaključak kojim je rok trajanja koncesije ograničen na 10 godina, a koncesijska naknada iznosi 15 posto ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom.
Davor Lukšić i Anto Rusković i na ovom sastanku izrazili su nezadovoljstvo Zaključkom Gradskog vijeća ističući kako prema njihovom mišljenju smanjivanje roka trajanja koncesije nosi sa sobom i smanjivanje koncesijske naknade.

Gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković kao i predstavnici klubova vijećnika istaknuli su kako je ovaj Zaključak jednoglasno donesen s ciljem zaštite svih građana Dubrovnika budući da tvrtka Excelsa već šest godina ne plaća koncesiju ni Gradu Dubrovniku niti državi te je zbog toga proračun ostao bez značajnih financijskih sredstava.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist