Aktualno

Grad dužan bolnici 800 tisuća kuna

Grad dužan bolnici 800 tisuća kuna

Iznos koji je dovoljan za isplatu svih plaća i božićnica te za normalan rad bolnice osigurat će država

dogovoreno je s potpredsjednikom Vlade Darkom Milinovićem te čelnim čovjekom HZZO-a. Rekao je ravnatelj OBD Branko Bazdan dodajući kako je trakavica oko ovrhe za sada gotova.

– Zahvaljujemo se i ministru Milinoviću i dr. Strizirepu na svim naporima koje su uložili da bi naša bolnica mogla funkcionirati i da bi svih naših 890 ljudi sa svojim obiteljima dobili punu plaću i božićnicu – rekao je Bazdan.

Osvrnuo se i na izjave da je Vodovod morao ići s ovrhom s obzirom da je prijetila zastara duga.
– Ta izjava je notorna laž. Zastara tog duga koji je naplaćen i dignut Općoj bolnici dospijeva u 12 mjesecu 2012. godine – istaknuo je Bazdan dodavši kako to sigurno nije bio razlog zašto je Vodovod ovrhom sjeo na račun bolnice.

– Budući da sam bio pozvan preko medija da je Grad spreman pomoći OBD i da se danas javimo, uputio sam dopis predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti gdje molim da Grad Dubrovnik, a što je i bio dio dogovora koji se na kraju nije ispoštovao, uplati zaostale iznose najma za svoju ustanovu Dubrovačke muzeje, koja je u našim prostorima od ljeta 2009.

Ukupni dug koji imaju prema nama je oko 800 tisuća kuna – rekao je Bazdan da je s tim zahtjevom danas krenuo na Gradsko vijeće.
– Ne treba nam pomoć, treba nam samo platiti ono što je gradska ustanova Općoj bolnici Dubrovnik dužna – rekao je Bazdan, ističući kako će se odazvati sastanku u petak, o kojem je govorio Pero Vićan na konferenciji za medije, no ne zna što bi od njega očekivao.
 

Bazdanov dopis Muratti
Evo i dopisa kojega je Branko Bazdan uputio Olgi Muratti:

– Obraćam vam se ovim putem obzirom da sam preko medija javnih informiranja saznao da gradonačelnik poziva Opću bolnicu Dubrovnik da se na današnjem Gradskom vijeću obrati za pomoć.
 
Kao dugogodišnjem djelatniku u svim mogućim administracijama, malo mi je čudan način na koji određena problematika može doći na dnevni red, ali ponukan pozivom našao sam za shodno javiti se.
 
Naime, ne tražim pomoć (jer pomoć od onoga tko je mogao na vrijeme pomoći je sada besmislena), već bih predložio da se realizira bar dio dogovora sa sastanka na kojemu su sudjelovali gospoda Dobroslavić, Vlahušić, Vićan, Negodić, i moja malenkost oko rješavanja duga Opće bolnice Dubrovnik prema tvrtki Vodovod.
 
Sastavni dio dogovora je bio i preuzimanje dugovanja koje ima ustanova Muzeji od strane Grada Dubrovnika, a na ime korištenja prostora u Općoj bolnici Dubrovnik.

U prilogu Vam šaljem i obračun našeg potraživanja prema ustanovi Dubrovački muzeji
Još bih samo na kraju htio skrenuti pozornost na neistine kojima pojedini sudionici u ovrsi Vodovoda nad Općom bolnicom Dubrovnik obmanjuju javnost.

Lažna je izjava da je prijetila zastara navedenih potraživanja, jer zastara ističe tek u prosincu 2012. godine, a u stvarne razloge provedbe ovrhe ovim putem ne bih ulazio.
 
U nadi da ćete pomoć u rješavanju naplate duga prema Ustanovi Muzeji Dubrovnik, srdačno Vas pozdravljam  – Bazdanov je dopis Muratti.
 

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist