Aktualno

“Ako se ne nađe rješenje, odlazim!”

"Ako se ne nađe rješenje, odlazim!"

Ukoliko se ne pronađe rješenje oko situacije nastale zbog duga dubrovačke Opće bolnice prema Vodovodu

Pero Vićan odlazi sa mjesta predsjednika Nadzornog odbora Vodovoda. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorima te dubrovačke gradske tvrtke.

-Vodovod Dubrovnik imao je razumijevanja oko ovog duga te nije točno da se nije pregovaralo. Još prije godinu i pol župan, gradonačelnik, direktor Bolnice, direktor Vodovoda pokušali su se dogovoriti oko  rješavanja  ovog problema,  na način da se veći dio duga zatvori određenim cesijama. Ova  dubrovačka tvrka je U takvoj situaciji da ne smije godinu zatvoriti sa minusom zbog kredita za velike projekte od 40 milijuna kuna  koji ide zajedno sa Hrvatskim vodama i sredstvima Grada Dubrovnika – istaknuo je Vićan.

U petak bi se trebao održati sastanak s gradonačelnikom, županom, direktorima bolnice i Vodovoda na kojem se mora naći rješenje za trenutačnu situaciju.

Također je dodao kako je pravomoćna sudska ovrha naplaćena u cijelosti, a ne dogovorom i naplatiti dio koji ne bi bolnicu doveo u situaciju da joj se skine 3,205.120 kuna. Od toga je oko 800.000 kuna kamata, a osim toga, bolnica duguje još 1,940.000 kuna, te kako postoji mogućnost da se otpiše ostatak duga.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist