Grad

Grad Dubrovnik pokreće obnovu Barunovog mula na Lopudu

Grad Dubrovnik pokrece obnovu Barunovog mula na Lopudu 3

Sukladno najavama gradonačelnika Mata Frankovića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Grad Dubrovnik pokrenuo je izradu projektne dokumentacije – glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom za rekonstrukciju Barunovog mula na otoku Lopudu. Naime, u tijeku je postupak javne nabave za izradu navedene dokumentacije koja uključuje i ishođenje građevinske dozvole, kako navode iz Grada Dubrovnika.

U sklopu Rješenja o preventivnoj zaštiti povijesne cjeline naselja Lopud, Barunov mul zaštićen je kao kulturno dobro. Planovi Grada Dubrovnika stoga su usmjereni na obnovu mula i njegovu sanaciju u izvornom obliku jer su na istom nastala velika oštećenja uslijed korištenja u različite svrhe.

Podsjetimo, među ulaganjima u komunalnu infrastrukturu otoka Lopuda u ovoj godini ističe se ugradnja 31 stupa energetski učinkovite javne rasvjete uz sufinanciranje sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije u ulicama Od Šunja i Od Polja. Navedenom investicijom mreža javne rasvjete Lopuda proširena je za ukupno 900 metara.

Osim toga, Grad Dubrovnik je u suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-om Lopud te na inicijativu Mjesnog odbora Lopud proveo čišćenje posjeda Senkićevo. Prvi je to korak prema budućoj valorizaciji ovog vrijednog prostora i njegovom pretvaranju u objekt društvene namjene, a prema iskazanim potrebama stanovnika Lopuda za takvim sadržajima.

Također, na inicijativu Grada, a u suradnji s Agencijom za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinijom, jednako kao i prošle godine, povećan je intenzitet pristajanja trajekta na Lopudu za potrebe prijevoza tereta.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POVIJESNA PRESUDA Park Gjivović vraća se građanima!

Dulist

Gradonačelnik Franković čestitao Boksačkom klubu Dubrovnik

Dulist

ONEMOGUĆENO PARKIRANJE Vrtlar uređuje parking kraj Kina Lapad

Dulist