Grad

Grad Dubrovnik domaćin svjetskom skupu stručnjaka za rasvjetu

Grad Dubrovnik domaćin svjetskom skupu stručnjaka za rasvjetu

Grad Dubrovnik je od 5. do 9. studenog domaćin redovnoj godišnjoj skupštini udruženja LUCI (Lightning Urban Community International)., a tijekom četiri dana ugostit će preko 150 stručnjaka iz područja javne i dekorativne rasvjete te predstavnike 35 svjetskih gradova.

Godišnju skupštinu i pripadajuću konferenciju otvorit će gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednica LUCI-ja, ujedno i zamjenica gradonačelnika belgijskog grada Ghenta, Martine de Regge. Svečanost otvorenja održat će se u četvrtak, 6. studenog u hotelu Exclesior s početkom u 9.30 sati.

Već prvog dana rada Skupštine o povijesti rasvjete u Dubrovniku, urbanom razvoju grada, gradskoj rasvjeti te o osvjetljenju zidina govorit će pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika Jelena Lončarić i savjetnica za javnu rasvjetu Maja Brzić, ali i stručnjaci poput arhitekta Matka Vetme i Diane Galić.

Tijekom otvorenog dijela konferencije održat će se čitav niz predavanja tijekom kojih će se, između ostalih, govoriti stručnjaci iz Amsterdama, Bruxellesa, Bukurešta, Eindhovena, Ghenta, Helsinkija, Lyona, Pariza, Rotterdama i Seoula, dok će o pitanju i problemima javne rasvjete izlagati predstavnici gradova Karlovac, Šibenik i Sarajevo.

Nagrade LUCI city.people.light za najbolja rasvjetna rješenja dodijelit će se na ceremoniji u Kazalištu Marina Držića u petak, 7. studenog s početkom u 19.00 sati.

Više o udruženju LUCI:

LUCI je udruga koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta s ciljem razmjene iskustava pri korištenju rasvjete kao glavnog alata za urbani, društveni i gospodarski razvoj gradova, uz osobit naglasak na energetsku učinkovitost i utjecaj rasvjete na okoliš. Udruga je osnovana 2002. godine po nalogu Grada Lyona, a danas broji više od 100 članova, od toga 67 gradova iz cijelog svijeta te 35 pridruženih članova – tvrtki, sveučilišta, light dizajnera, arhitekata i neovisnih stručnjaka za rasvjetu.

Grad Dubrovnik je jedini hrvatski grad član LUCI-a, koji i aktivno sudjeluje na događanjima i konferencijama u organizaciji iste.

Pročitajte još

Grad krenuo s uređenjem igrališta na Ilijinoj glavici

Dulist

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist