Grad

Grad dobio građevinsku dozvolu za kolektor oborinske odvodnje Montovjerna-Batala

Grad dobio građevinsku dozvolu za kolektor oborinske odvodnje Montovjerna-Batala

Grad Dubrovnik dobio je građevinsku dozvolu za projekt izgradnje kolektora oborinske odvodnje Montovjerna – Batala, koji će obuhvatiti dio Ulice Iva Vojnovića, preko Ulice Marka Marojice do Ulice od Sv. Mihajla i ispusta u more na Batali, ukupne duljine od oko 800 metara.

Projektom se rješava problem nakupljanja velike količine oborinskih voda na cesti u Ulici Iva Vojnovića ispred vrtića Palčica gdje započinje ovaj zahvat, kao i problem ogromnog priljeva kroz ulice Marka Marojice i Od sv. Mihajla. Riječ je o slivnom području Batala površine cca 85 ha za koje je predviđeno ukupno šest kolektora, a predmetni je jedan od duljih te time važan dio sustavnog rješavanja problema oborinskih voda na području Dubrovnika.

Izgradnjom oborinskog kolektora omogućit će se prikupljanje oborinskih voda predmetnog područja te njihova dispozicija u more preko završnog kolektora na Batali, sustavom cijevi oborinske odvodnje i slivničkih rešetki s taložnicima koje se kaskadno oknima spuštaju do mora.

Projekt obuhvaća i vraćanje u prvobitno stanje kompletnog zahvata, odnosno rekonstrukciju prometnica.

Početak radova, jednako kao za nedavno dobivenu dozvolu za sustav oborinske odvodnje Ulicom Andrije Hebranga, očekuje se najesen. Rješavanje oborinske odvodnje spada u značajnije investicije u komunalnu infrastrukturu Grada Dubrovnika te su u prethodnom razdoblju već riješene neke od najproblematičnijih ulica, poput Vukovarske i Ulice kardinala Stepinca.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist