Grad

FRANKOVIĆ VELEPOSLANICI SAD-A Dubrovnik je otvoren za američke turiste. Stižu nam i u siječnju

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je ovog ponedjeljka sastanak video vezom sa zamjenicom veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Victoriom J. Taylor, a na temu putovanja državljana SAD-a u Hrvatsku, odnosno u Dubrovnik s naglaskom na nadolazeću turističku sezonu.

Gradonačelnik Franković izvijestio je zamjenicu veleposlanika o zdravstvenoj situaciji u Hrvatskoj i Dubrovniku koja je sve povoljnija, dok dolazak i distribucija cjepiva donosi ohrabrenje i otvara prostor vjerovanju da će se turistička sezona 2021. odvijati sukladno očekivanjima s lipnjom kao početkom većih aktivnosti.

Gradonačelnik je istaknuo da je Dubrovnik i dalje otvoren za američke turiste te da čak i u siječnju bilježi dolaske i noćenja američkih državljana. Naime, prema sustavu Turističke zajednice eVisitor od početka siječnja 2021. godine državljani SAD-a na području Dubrovnika ostvarili su 586 noćenja.

Pripreme za novu sezonu u punom su jeku, izvijestio je gradonačelnik.

-Uložili smo maksimalne napore u vidljivost Dubrovnika na svim emitivnim tržištima s posebnim naglaskom na ona ključna, a uz tržište Velike Britanije to je upravo tržište SAD-a – rekao je te ponovio kako je Dubrovnik i dalje jedna od sigurnijih europskih destinacija za putovanja s detaljno usvojenim zdravstveno-sigurnosnim protokolima, ali i povijesnim iskustvom u uspješnom nošenju s epidemijama.

Dodatan poticaj predstavljaju i pozitivni natpisi vodećih svjetskih medija, među njima i uglednog američkog business magazina Forbes, koji je krajem prošle godine Dubrovnik uvrstio na popis 20 najboljih europskih destinacija za život, posao i ulaganja Amerikanaca.

Dosadašnja zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Država u Zagrebu, koja od siječnja 2021. pri Veleposlanstvu preuzima novu dužnost Chargé d’Affaires, također je potvrdila zamjetan interes njenih sunarodnjaka za putovanjima u Hrvatsku i Dubrovnik. Victoria J. Taylor pritom je istaknula važnost pravovremenih informacija koje će Veleposlanstvo SAD-a svojim kanalima moći kvalitetno komunicirati.

Video sastanku priključila se i savjetnica u Veleposlanstvu Rebecca Irene Tehan.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PREDSTAVILI PONUDU GRADA AMERIKANCIMA Turistička zajednica grada Dubrovnika postaje jedan od 2.200 prestižnih partnera Virtuosa

Dulist

‘OVO JE SUPER!’ Mali plivači dobili su svoje diplome

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija