Aktualno

GOTOVA U STUDENOM Počelo asfaltiranje Lapadske obale

asfaltiranje lapadske obale 7

Tijekom ovog petka obavit će se asfaltiranje oko polovice nosivog sloja asfalta u sklopu radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, na potezu od Batale do Hotela Lapad, javljaju iz Grada Dubrovnika. Ističu kako su prethodno odrađeni pripremni radovi tamponiranja podloge, a slijedi nastavak radova na postavljanju vodovodnih instalacija i oborinske odvodnje III. i IV. faze projekta. Ujedno se nastavljaju radovi kamenog popločenja, koje će izvođač intenzivirati narednih dana, kao i radovi na šetnici i biciklističkoj stazi.

-Preostajući nosivi sloj asfalta, a potom i habajući, nanijet će se na kraju, kada svi ostali radovi budu završeni. Radovi napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine – navode iz Gradske uprave.

Napominju kako i dalje vrijede ista pravila za zabranu prometa Lapadskom obalom, odnosno dopušten je samo nužni prolaz za stanare te gospodarske subjekte i njihove korisnike.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa, ujedno najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire ‘četiri ubojice u prometu’

Dulist

Zbog koncerta u Čibači linije 16 i 23 A mijenjaju trasu

Dulist

OVA GODINA S PREKO 3 MILIJUNA PUTNIKA Zračna luka obara rekorde, ‘prešišali’ brojke iz 2019.

Andrea Falkoni Račić