Aktualno

HAK-OVA PROMETNA PROGNOZA Gužve zbog produženog vikenda već od petka

Hrvatski autoklub upozorio je vozače na pojačani promet koji se očekuje već od petka, 11. kolovoza na važnijim cestovnim pravcima u smjeru juga. Sve zbog blagdana Velike Gospe, koji se obilježava u utorak, što je ujedno i neradni dan za većinu pa će mnogi produljiti svoj odmor ili otputovati na jedan kraći od četiri dana.
U svojoj prometnoj prognozi navode i gdje se sve može očekivati pojačan promet:
• A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Zagreb-Bosiljevo II, s čekanjima na ulazu Lučko; vožnjom u koloni s povremenim zaustavljanjima, usporavanjima neposredno uz izlaz Karlovac i na samom čvoru Bosiljevo II;
• A3 Bregana-Lipovac i zagrebačka obilaznica prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora iz smjera Jankomira (Zagreb zapad)
• na prilazu Krčkom mostu;
• Riječka obilaznica (A7) kod čvora Matulji (Učka) u smjeru Istre/Opatije
• na Jadranskoj magistrali na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, na dionici Split-Omiš-Makarska;
• granični prijelazi na ulazu u Hrvatsku iz smjera BiH i Srbije;
• trajektna pristaništa u smjeru otoka.

-Subotnje će jutro biti također prožeto vrlo jakim prometom u smjeru juga. Među opterećenije prometnice koje smo prethodno spomenuli, dodali bismo:
• autocestu A2 Zagreb-Macelj pred naplatnom postajom Trakošćan, te u zoni preusmjeravanja prometa u jednu traku između čvora Đurmanec i naplate Trakošćan u smjeru Zagreba gdje se povremeno formiraju zastoji i kolone od nekoliko kilometara;
• DC1 Zagreb-Karlovac, od Zagreba preko Jastrebarskog, pa sve do Karlovca s povremenim kolonama i zaustavljanjima – navode iz HAK-a dalje.
Kad je pak riječ o nedjelji, pojačan promet prema jugu očekuje se u jutarnjim satima, pa onda prema unutrašnjosti od poslijepodneva prema kraju dana. Povremeno, dužih kolona u kretanju može biti pred naplatom Lučko/Demerje. U posljednje vrijeme, vrlo gust promet i čekanja s neizbježnim zastojima se više očekuju ponedjeljkom u oba smjera. Među sve gore spomenute ceste,dodaju i A4 Goričan-Zagreb, između čvorova POPOVEC i ZAGREB ISTOK u smjeru Zagreba.
-Dodatno, tijekom utorka 15. kolovoza, vjernici iz Hrvatske, pohodit će mnogobrojna marijanska svetišta u Sinju, Krasnu, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu, Mariji Bistrici, te Međugorju u Hercegovini. Svuda očekujemo pojačan promet i gužve već od ranih jutarnjih sati. Vozače upozoravamo na mnogobrojne hodočasnike pješake kojih će na našim cestama biti tijekom noći s ponedjeljka na utorak, ali i ranojutarnjih sati u utorak. Krajem dana se očekuje pojačan promet prema unutrašnjosti. Kako vjernika-hodočasnika, tako i domaćih i stranih turista – ističu dalje.
Napominju i kako trajekti i katamarani plove prema ljetnom plovidbenom redu. U većini pristaništa i luka očekuje se gust promet uz čekanja, po potrebi uvodit će se dodatne linije.

Ostale detalje i savjete pročitajte ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] ‘ZAGOVARAO JE UMJETNOST SRCA’ Izložba Mersada Berbera ‘U čast Dubrovniku’ otvorena u Lazaretima

Maria Prkut

Kako su Darko Stanić i Milo Leoni razriješili ‘misterij’ nestalog kajaka?!

Dulist

Petar Tomev Mitrikeski održat će dva predavanja u Dubrovniku

Dulist