Kultura

Gostuju Zadrani

Predstojeći vikend u Kazalištu Marina Držića nudi izvedbu predstave „Carevo novo ruho“ i gostovanje HNK Zadar s predstavom „I to je ljubav“ koja će u Teatar na tren vratiti Jasnu Ančić i Mirka Šatalića.

 

Rezervacije i informacije na broj telefona 321-088.

U petak, 20.siječnja u 18 sati izvest će se predstava za djecu i odrasle Ane Tonković Dolenčić “Carevo novo ruho” u režiji Marka Jurage.
Predstava Edwarda Albeeja u adaptaciji Andrije Seifrieda “I to je ljubav” u režiji Tomislava Pavkovića i izvedbi HNK Zadar gostuje u subotu, 21. siječnja u 19:30 sati. U predstavi igraju Jasna Ančić, Mirko Šatalić, Zlatko Košta i Vinko Radovčić.
 

 I to je ljubav
 Svi mi imamo svoje male tajne. Male univerzume sakrivene od tuđih pogleda, svjetove u čijem uživanju sudjelujemo isključivo mi sami,upravo to uvjetuje njihovu draž, bočice, kako ih autor naziva.A kad se jednog dana bočica slučajno otvori I za nju drugi saznaju, sram koji nas preplavljuje ne proizlazi samo iz opravdavanja ili objašnjavanja uzroka. Naime, ovisno o sadržaju bočice, moguće je da iz nje bude pušten zloduh mitskih razmjera, nešto što se ne svodi na informaciju koju dotad o toj osobi nismo znali, nego postaje činjenica koja u potpunosti definira tu osobu. A kad to nešto još ima i status tabua (da, 2010!), otvara se prostor sukobu kakav nosi jedino antička tragedija.
Tome se možemo pokušati jedino dobro nasmijati.    
Tomislav Pavković
 

Pročitajte još

GALERIJA RONDO U MOSTARU Uskoro se otvara prva samostalna izložba fotografa Miha Skvrce!

Dulist

NAŠ KUD MARKO MAROJICA NA NAJVEĆOJ SVJETSKOJ PUČKOJ FESTI Župljani na Oktoberfestu!

Dulist

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija