Kultura

Gostuju Zadrani

Predstojeći vikend u Kazalištu Marina Držića nudi izvedbu predstave „Carevo novo ruho“ i gostovanje HNK Zadar s predstavom „I to je ljubav“ koja će u Teatar na tren vratiti Jasnu Ančić i Mirka Šatalića.

 

Rezervacije i informacije na broj telefona 321-088.

U petak, 20.siječnja u 18 sati izvest će se predstava za djecu i odrasle Ane Tonković Dolenčić “Carevo novo ruho” u režiji Marka Jurage.
Predstava Edwarda Albeeja u adaptaciji Andrije Seifrieda “I to je ljubav” u režiji Tomislava Pavkovića i izvedbi HNK Zadar gostuje u subotu, 21. siječnja u 19:30 sati. U predstavi igraju Jasna Ančić, Mirko Šatalić, Zlatko Košta i Vinko Radovčić.
 

 I to je ljubav
 Svi mi imamo svoje male tajne. Male univerzume sakrivene od tuđih pogleda, svjetove u čijem uživanju sudjelujemo isključivo mi sami,upravo to uvjetuje njihovu draž, bočice, kako ih autor naziva.A kad se jednog dana bočica slučajno otvori I za nju drugi saznaju, sram koji nas preplavljuje ne proizlazi samo iz opravdavanja ili objašnjavanja uzroka. Naime, ovisno o sadržaju bočice, moguće je da iz nje bude pušten zloduh mitskih razmjera, nešto što se ne svodi na informaciju koju dotad o toj osobi nismo znali, nego postaje činjenica koja u potpunosti definira tu osobu. A kad to nešto još ima i status tabua (da, 2010!), otvara se prostor sukobu kakav nosi jedino antička tragedija.
Tome se možemo pokušati jedino dobro nasmijati.    
Tomislav Pavković
 

Pročitajte još

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

OVACIJE ISPRED DVORA Završen festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija