Aktualno

Gosti žele kušati naša vina

Festival vina i gastronomije Dubrovnik 2012. koji se održava već  treću godinu za redom, u hotelu Lacroma Dubrovnik, okupio je vinare, uljare, i ugostitelje, koji su prezentirali autohtone proizvode s dubrovačkog područja.

 Tijekom dva dana Festivala održane su stručno-edukativne radionice, prezentiranje gastro ponude (delicija, vina i ulja), a sve u suradnji s stručnjacima iz svijeta gastronomije. Sudionici festivala također su mogli degustirati autohtona vina, ulja i kuhinju našeg kraja. Nakon jutrošnje prezentacije „Čovjek ključ uspjeha – „Briga za gosta“, održano je upoznavanje sa sortama, pravilna degustacija i primjena maslinova ulja.

Tom prigodom Sanda Desnica osvrnula se na negativna i pozitivna svojstva maslinova ulja, naglasivši koja su to svojstva bitna za dobro maslinovo ulje. Održana je i prezentacija o autohtonim vinima dubrovačkog kraja, dubrovačkoj Malvasiji, kao najstarijoj autohtonoj sorti, Plavcu Malom i bijelim sortama sa Korčule.

-Naši gosti žele kušati autotone sorta vina prilikom posjeta nekoj zemlji. A mi na našem području imamo puno autohtonih sorti čija je kvaliteta na europskoj razini. Stoga je i naša želja da se gostima u dubrovačkim ugostiteljskim objektima nude naša autotona vina-istaknuo je potpredsjednik udruge vinara Dubrovačko-neretvanske županije Andro Crvik.

U sklopu festivala slijedi i predavanje na temu “Uloga i značenje barmena u ugostiteljstvu”, te prezentaicja  pripremanja aperitivnog koktela  od strane članova Udruge barmena DNŽ, gastronomska izložba specijaliteta ugostiteljskih objekata te dodjela zahvalnica sudionicima Festivala vina i gastronomije.

Cilj Festivala je što bolja priprema nadolazeće turističke sezone, kako bi se uz razmjenu iskustava dodatno obogatilo znanje i novosti u gastronomiji, koje će ugostitelji uspješno primjenjivati u promociji našeg kraja te podizati kvalitetu proizvoda i usluga na veću razinu u destinaciji, kao i organizirati druženje i zbližavanje proizvođača i ugostitelja.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija