Aktualno

Gordana Buljan Flander dobitnica državne nagrade za znanost za 2019.

Gordana Buljan Flander dobitnica državne nagrade za znanost za 2019.

Dubrovkinja prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, psihoterapeutkinja i osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, dobitnica je državne nagrade za znanost za popularizaciju i promidžbu znanosti u području društvenih znanosti za 2019. godinu.
Na to se osvrnula na svom Facebooku profilu.
-Jedna lijepa vijest stigla mi je jučer iz Ministarstva znanosti i obrazovanja: dobitnica sam državne nagrade za znanost za popularizaciju i promidžbu znanosti u području društvenih znanosti za 2019. godinu. Zahvaljujem doc. dr. sc. Damiru Jugi, dekanu Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment za nominiranje. U obrazloženju nagrade, uz ostalo, stoji i: ‘Profesorica Buljan Flander na autentičan način zagovara vjeru u dječje pravo na sretno i kvalitetno djetinjstvo te odgoj u skladu s načelima znanstvenih spoznaja, a objavom opsežnog priručnika sa suradnicima ‘Znanost i umjetnost odgoja’ u 2019. godini na poseban je način zaokružila svoju profesionalnu priču.’ Obično dobitnici ovakvih nagrada obećaju da će s još više entuzijazma nastaviti i dalje svoj rad. Tako i ja najavljujem da sam sa suradnicima već počela pripremati novo, prošireno izdanje knjige ‘Znanost i umjetnost odgoja – navela je Buljan Flander, a mi joj od srca čestitamo.

U obrazloženju nagrade navodi se i kako se dugi niz godina, od pokretanja i osnivanja udruge ‘Hrabri telefon’ do razvoja danas vrlo priznate Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, bavi problemima zanemarivanja i različitih oblika zlostavljanja djece. Profesorica Buljan Flander pridonijela je značajnom osvještavanju ove problematike u našim krajevima (ali i šire u međunarodnoj zajednici), ističući učestalost problema zlostavljanja, kao i potrebu za pružanjem sustavne i adekvatne pomoći djeci, mladima i njihovim obiteljima. Njezin predani rad u poboljšanju mentalnog zdravlja mladih karakterizira umijeće sjedinjavanja znanosti i prakse te stalno nastojanje da svoje stručno i profesionalno iskustvo približi suvremenom čovjeku. Na taj način senzibilizirala je i stručnjake i širu javnost za probleme zanemarivanja i zlostavljanja djece te zaštitu dječjih prava.

 

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist