Aktualno

GORAN MARIĆ ‘Nije prirodno da Republika Hrvatska ima vlasništvo u hotelima’

GORAN MARIĆ 'Nije prirodno da Republika Hrvatska ima vlasništvo u hotelima'

Prvi natječaj za iskaz interesa je objavljen, a sada pripremamo natječaj za davanje obvezujućih ponuda za Hotele Maestral u Dubrovniku. To je jedini preostali turistički portfelj. Ali smo ove manjinske udjele već oglasili – komentirao je Ministar državne imovine Goran Marić u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’.

– Portfelj u turizmu, hotelijerstvu… Nema potrebe, nema smisla, nije životno, nije logično, nije prirodno da Republika Hrvatska ima vlasništvo u hotelima od 2, 5 ili 10 posto. Naravno da ćemo objaviti sve natječaje i prodavati te udjele u hotelima. Postoji mnogo imovine koje su u hotelskim društvima, a koja nisu ušla u temeljni kapital – žustro će Marić.

A na pitanje što je s prodajom državne imovine koja ne ide onako kako je dogovorena, kao što su Kupari, Marić je rekao:

– To nije prodaja državne imovine. To je dugogodišnja koncesija i zakup na 99 godina. Ugovor je potpisan prije dvije godine, naslijedili smo ga, a projekt je u fazi ‘reanimacije’. Prošli četvrtak smo ponovno razgovarali s investitorom, poslovnim partnerom Republike Hrvatske. Tražimo zajedničko rješenje i mislimo kako smo blizu toga – istaknuo je Marić.

Kako ističe, Vlada je donijela odluku da se potpiše aneks ugovora. Na tragu toga aneksa ugovora su pregovori da se potpiše.

– Nije do Republike Hrvatske, mi smo osigurali sve uvjete. Ja se nadam kako će investitor konačno pristupiti realizaciji tog projekta, a takav je i bio zaključak na zadnjem sastanku – rekao je Marić.

Izvor: A sada Vlada

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist