DuList IN

GOOD FOOD Jela asturijske kuhinje u Dubrovniku

Novo izdanje Good Food Festivala 2015. dobit će i internacionalni karakter, kroz gostovanja dviju međunarodnih kuhinja. Tako će se u petak 23. listopada predstaviti gastronomija grada Gijona, iz španjolske regije Asturias, a u nedjelju 25. listopada slovenska regija Gorenjska.

Asturias je regija smještena u Biskajskom zaljevu, riječ je o industrijskoj regiji čija se ekonomija temelji na rudarstvu. Posljednjih godina Asturias se usmjerio snažnijem razvitku turizma, posebno gastronomiji, a u najvećem gradu regije nekoliko je restorana s Michelinovom zvjezdicom. Gijon je poznat i kao grad u kojem se diče da su izmislili najrašireniju svjetsku slasticu – sladoled, poznata je i proizvodnja arapske slastice – Turron, a regija Asturias posebno je poznata i po proizvodnji Cidera – španjolski „Sidre“, alkoholnog pića koje se radi od jabuka .

U Dubrovniku će se predstaviti Jose Luis Camacho iz restorana El Candil, jednog od najomiljenijih restorana u Gijonu, koji poslužuje najbolja jela asturijske kuhinje, poznate po ribi, morskim plodovima, te jelu koje se naziva „fabada asturiana“ varivu od graha sa suhim mesom. Događaj se organizira u Hotelu Lapad, 23. listopada s početkom u 18 sati.

Pročitajte još

#ADVENTNAVOJNOVIĆU Navijačku atmosferu ‘podgrijali’ Matko i Brane

[FOTO/VIDEO] #ADVENTNAVOJNOVIĆU Sveti Niko podijelio je poklone mališanima!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Kad padne noć – u Gradu nastane čarolija!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija