Zanimljivosti

“Gomila” čeka sanaciju

Svi mi volimo reći kako je naš Grad (naglašavamo s veliko G) najljepši i svi smo, morate priznati, silno ponosni što smo njegovi stanovnici. No, odnosimo li se prema njemu kako on to i zaslužuje? Ne bi baš rekli.

Dovoljno je prošetati manjim ulicama oko Straduna, prema Karmenu, Svete Marije, Prijekoga ili Pelina i imat ćete što vidjeti. Smeće, zapuštene ulice i kuće, polomljene skale Grada pod zaštitom UNESCO-a.

Jedan takav primjer nebrige za Grad je velika rupa i popucao mali trg, kojeg stanovnici Pelina nazivaju Gomila, u Ulici ispod Minčete, odmah do novog igrališta. Gomila se nije godinama popravljala. Očito da je zub vremena ostavio traga i na Gomili na kojoj su se odgojile i igrale, generacije Pelinaša, kojih je danas naravno sve manje i manje.

Stoga ovim putem apeliramo na mjerodavne službe da se pobrinu i saniraju Gomilu, i da naravno malo više vode raćuna o sličnim komunalnim problemima našeg Grada.

Ukoliko i Vi imate sličnih komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je djelu Dubrovnika riječ, slobodno nam pišite na info@dulist.hr, rado ćemo vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije.

Pročitajte još

Gospođa Nika Market-Budman najstarija je stanovnica Mljeta!

Dulist

Eko Omblići danas slave 25. rođendan!

Dulist

[FOTO] Čibača dobila mural sportskim velikanima. Među njima i Joković!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija