Zanimljivosti

“Gomila” čeka sanaciju

Svi mi volimo reći kako je naš Grad (naglašavamo s veliko G) najljepši i svi smo, morate priznati, silno ponosni što smo njegovi stanovnici. No, odnosimo li se prema njemu kako on to i zaslužuje? Ne bi baš rekli.

Dovoljno je prošetati manjim ulicama oko Straduna, prema Karmenu, Svete Marije, Prijekoga ili Pelina i imat ćete što vidjeti. Smeće, zapuštene ulice i kuće, polomljene skale Grada pod zaštitom UNESCO-a.

Jedan takav primjer nebrige za Grad je velika rupa i popucao mali trg, kojeg stanovnici Pelina nazivaju Gomila, u Ulici ispod Minčete, odmah do novog igrališta. Gomila se nije godinama popravljala. Očito da je zub vremena ostavio traga i na Gomili na kojoj su se odgojile i igrale, generacije Pelinaša, kojih je danas naravno sve manje i manje.

Stoga ovim putem apeliramo na mjerodavne službe da se pobrinu i saniraju Gomilu, i da naravno malo više vode raćuna o sličnim komunalnim problemima našeg Grada.

Ukoliko i Vi imate sličnih komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je djelu Dubrovnika riječ, slobodno nam pišite na info@dulist.hr, rado ćemo vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije.

Pročitajte još

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Kad je osmijeh tu, dosta je i običan kolut

Zvonimir Pandža

[SVE VEĆI TREND U SVIJETU] Znate li što je plogging?

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Tijekom istraživanja izvorišta Omble pronađena čovječja ribica!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija