Aktualno

GLAZBENI SPEKTAKL ZA VELIKANA ‘Trag u beskraju’ i ove godine slavi Olivera

GLAZBENI SPEKTAKL ZA VELIKANA 'Trag u beskraju' i ove godine slavi Olivera

U čast velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ove godine bit će niz događanja u sklopu umjetničkog projekta “Trag u beskraju”. Manifestacija će petu godinu za redom imati prigodan i bogat program kojima se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića, koji je tijekom bogate glazbene karijere ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti.

Središnji događaj je koncert na rivi koji je otvoren za javnost, a to je ujedno i vrhunac glazbeno-umjetničkog projekta. Cilj manifestacije je podsjetiti na ljepotu osjećaja sreće i radosti koju Oliverove pjesme izazivaju.

“Trag u beskraju” započet će tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije ‘Korčula’ u srijedu 26. srpnja koji će isploviti iz Splita u 17i 30 za Oliverovu Vela Luku. Nastupit će Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo. Svi koji kupe kartu za ovaj trajekt imat će priliku uživati u pjesmi i veselju poznatih izvođača koji će pjevati Oliverove pjesme. U četvrtak, 27. srpnja u 21i 30 je otvorenje izložbe “Oliver privatno” u dvorani Glazbene škole “Oliver Dragojević”, a na istoj lokaciji je u petak 28. srpnja u 21 i 30 promocija knjige nota “Oliver i Zdenko” čiji autor je Ante Gelo.

Kao i prošle godine, na pontonu ispred rive je središnji događaj programa – koncert „Trag u beskraju“. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo kojeg je s Oliverom vezalo dugogodišnje prijateljstvo i suradnja. Koncert će 29. srpnja okupiti mnoga poznata imena hrvatske glazbene scene. U čast Oliveru pjevat će Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. Putem direktnog prijenosa na HRT-u od 21:30, gledatelji ispred malih ekrana će također moći pratiti centralni koncert manifestacije.

Nedjelja 30. srpnja rezervirana je za koncert “Kad mi dođeš ti”, autorsku večer Vinka Barčota, s početkom u 21 i 30 na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia, a ulaznice možete kupiti na Entrio.hr. Manifestacija završava koncertom Jasne Zlokić “Povedi me” u ponedjeljak 31. srpnja od 21 i 30 na pijaci crkve Sv. Josipa. Ulaznice su također dostupane na Entrio.hr. Za oba koncerta na pijaci ograničena količina ulaznica će biti dostupna za prodaju u TZ Vela Luka.

Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere: Hrvatsku turističku zajednicu, Dubrovačko-neretvansku županiju i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine organizira manifestaciju “Trag u beskraju” koji će osigurati mnogim ljubiteljima Oliverovog stvaralaštva uživanje u bezbroj prelijepih glazbenih trenutaka u izvedbi brojnih domaćih glazbenika.

Redovito pratite sve informacije o glazbeno-umjetničkim događanjima u čast Oliveru na Facebook stranici “Trag u beskraju” i rezervirajte svoje mjesto ove godine na beskraju emocija koje je Oliver ostavio u naslijeđe.

Pročitajte još

Počinju nacionalni ispiti, pisat će ih više od 37 tisuća učenika

Dulist

Prolaz na jugoistok – Žarko Dragojević

Ivana Grkeš

‘NEDJELJOM U 2’ Ivica Tucak: Od igrača ne tražim da me vole, tražim samo da me poštuju

Dulist