Sport

GJEDSIDIGE CUP Hrvatski rukometaši na prijateljskom turniru u Oslu, prvi susret u 19 sati

Rukometna lopta

Hrvatski rukometaši danas započinju svoj nastup na prijateljskom turniru u Oslu u Norveškoj pod nazivom Gjensidige Cup. Prva reprezentacija s kojom će igrati je sam domaćin Norveška, a utakmica se igra od 19.15. Utakmicu možete pratiti na televizijskom kanalu RTL 2, objavljuje Index.

Također, nakon današnje utakmice će Hrvatska još u subotu od 13.45 igrati protiv Argentine, a u nedjelju od 14.15 protiv Danske. Prijenos tih utakmica bit će na glavnom programu RTL-a.

-Ovaj turnir poslužit će izborniku Daguru Sigurdssonu i njegovim reprezentativcima kao priprema za Olimpijske igre u Parizu, na kojima je Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Švedskom, Njemačkom, Slovenijom i Japanom. Stoga je izbornik u reprezentaciju pozvao i neke nove igrače da vidi može li računati na njih. U izboru je imao 22 igrača, ali zahvalio se Niki Frankoviću, Josipu Šimiću i Ivanu Pavloviću.

U Norveškoj se momčadi priključio i Igor Karačić, koji nije bio u prvotnim planovima izbornika baš zato što je htio dati priliku novim igračima. Ipak, kako i Karačić i Luka Cindrić imaju lakše ozljede, odlučio je na kraju pozvati obojicu i dozirati im minutažu. Uz to je zbog ozljede otpao i Tin Lučin.

Cijeli popis hrvatske reprezentacije

Vratari: Matej Mandić, Dominik Kuzmanović, Filip Ivić
Desna krila: Mario Šoštarić, Fran Mileta
Lijeva krila: Marin Jelinić, David Mandić
Lijevi vanjski: Zvonimir Srna, Marko Mamić
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Filip Vistorop
Desni vanjski: Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica, Mateo Maraš
Pivoti: Veron Načinović, Marin Šipić, Nikola Grahovac, Ilija Brozović

Pročitajte još

Najmlađi nogometaši NK Župa dubrovačka prvaci županije

Dulist

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist